Jobbik-Konzervatívok: Csipkerózsika a Fidesz csókjára felébredt álmából

Jobbik-Konzervatívok: Csipkerózsika a Fidesz csókjára felébredt álmából

Az elmúlt 13 év másról sem szólt, minthogy a Fidesz-kormány úgy alakítsa a választási rendszert, hogy neki lejtsen a pálya. Az ellenzéki párt szerint most a kormány szatellitpátjaként működő Mi Hazánk javaslata igyekszik elősegíteni, hogy a jövő évi önkormányzati választás a Fidesz számára előnyöket biztosítson a fővárosban.

Jobb lenne-e egy arányos választási rendszer a fővárosban és országosan? Igen. Megéri fél évvel a választások előtt belenyúlni a választási törvényekbe? Nem! - kezdi friss sajtóközleményét az ellenzéki párt.

Mint írják: az elmúlt 13 év másról sem szólt, minthogy a Fidesz-kormány úgy alakítsa a választási rendszert, hogy neki lejtsen a pálya.

Jelenleg a kormány szatellitpátjaként működő Mi Hazánk javaslata igyekszik elősegíteni, hogy a jövő évi önkormányzati választás a Fidesz számára előnyöket biztosítson a fővárosban. Álcaként egy másik javaslatot is benyújtottak, ami az országgyűlési választásokat tenné arányosabbá. Azonban, ha megengedjük, hogy fél évvel a választások előtt machináljanak a rendszerrel, mi a biztosíték, hogy nem teszik majd meg ugyanezt 2026-ban is?

- fogalmaz a konzervatív párt.

Hozzátették: kicsit olyan ez, mintha Csipkerózsika a Fidesz csókjára felébredt volna álmából, és a kormánynak leginkább tetsző időpontban kezdte volna el zavarni a választási rendszer igazságtalansága.

A Jobbik-Konzervatívok éppen ezért nem tartja időszerűnek a Mi Hazánk javaslatát. Úgy vélik, a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választást követően lehet társadalmi és parlamenti vitát indítani egy igazságos, arányos választási rendszer érdekében.

A választási kampánynak azonban nem a helyosztogatásról és a választási törvény módosítgatásáról kell szólnia, hanem arról, hogyan lehet helyben megkönnyíteni a magyar emberek életét, hogyan lehet megállítani a Fidesz által vezényelt lakosságcserét és megvédeni a magyar családokat, hazánk kulturális egységégét - zárul a közlemény.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) pódiumbeszélgetésen vesz részt a Weltwoche svájci konzervatív hetilap jubileumi ünnepségén Zürichben 2023. november 22-én. Balról Roger Köppel, a Weltwoche főszerkesztője, svájci néppárti parlamenti képviselő. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)