Jobbik-Konzervatívok: Elég volt a Fidesz és a "kék" Fidesz szemfényvesztő színjátékából!

Jobbik-Konzervatívok: Elég volt a Fidesz és a "kék" Fidesz szemfényvesztő színjátékából!

Lassan az egész országnak kezd elege lenni abból a szemfényvesztő színjátékból, amit a Fidesz és a „kék Fidesz” művel a magyar közéletben - véli a konzervatív párt.

"Van valami bizarr abban a hírben, miszerint Gyurcsány Ferenc felesége és egyben pártjának, a Demokratikus Koalíciónak EP-listavezetője feljelentést tett a Polt Péter fideszes legfőbb ügyésznél a Fidesz által megválasztott köztársasági elnök, Sulyok Tamás ellen különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekményi gyanúja és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekménye miatt" - fogalmaz hétfő délelőtti sajtóközleményében a konzervatív párt.

Mint írják: Dobrev Klára állítólag bizonyítani tudja, hogy a jelenlegi államfő még szegedi ügyvédként részt vett zsebszerződéses földügyletekben, azaz abban, hogy 1990 után külföldi állampolgárok a törvényi tiltás ellenére magyarországi termőföldet szerezhessenek.

Nos, a Jobbik-Konzervatívok véleménye szerint kevés olyan nyilvánvaló dolog van, mint az, hogy a rendszerváltás után hatalomra került pártok – nevezetesen Gyurcsány és Orbán pártjai –, valamint azok vezetői együtt adták el, árusították ki és lopták szét az országot. Lassan az egész országnak kezd elege lenni abból a szemfényvesztő színjátékból, amit a Fidesz és a „kék Fidesz” művel a magyar közéletben

- emelték ki a közleményben.

Majd hozzátették:

Arról nem is beszélve, hogy amennyiben megvalósult volna a Jobbik által közel egy évtizede követelt közvetlen köztársaságielnök-választás, akkor ilyen kérdésekről nagy valószínűséggel nem kellene beszélni, hiszen ebben az esetben Magyarországnak olyan köztiszteletnek örvendő államfője lenne, akit az egész magyar nemzet, a nép közvetlenül választ

- zárul a Jobbik-Konzervatívok közleménye.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök gratulál Sulyok Tamásnak az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án, miután a „134 bátor ember” megszavazta őt köztársasági elnöknek. MTI/Koszticsák Szilárd)