Jobbik-Konzervatívok: Kecsekmétre sem kellenek a Fidesz által betelepített migránsmunkások!

Jobbik-Konzervatívok: Kecsekmétre sem kellenek a Fidesz által betelepített migránsmunkások!

Az ellenzéki párt szerint az a kérdés, hogy a Fidesz vajon miért hazudott korábban, most pedig miért szolgálja ki a távol-keleti multikat, és miért árasztja el Magyarországot olcsó, ázsiai munkaerővel.

Bencze János, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője és Lejer Zoltán, önkormányzati képviselő Kecskemét tartott sajtótájékoztatót pénteken a Fidesz-kormány vendégmunkáspolitikájával kapcsolatban. Szerintük Bács-Kiskun megye szívében is az történik, mint számos más helyen is országszerte.

Orbán Viktor hiába jelentette ki, és hiába tolta a Fidesz-média mindenhol, hogy "nem leszünk bevándorlóország, nincs szükségünk gazdasági bevándorlókra", Magyarországot szépen lassan elárasztják olcsó ázsiai munkaerővel, kiszolgálva az ipari multikat, és ezzel véglegesen megváltoztatva Magyarország etnikai képét

– jelentette ki Bencze János.

A politikus hangsúlyozta: hiába állítják azt, hogy ezek az emberek csak két évet lesznek itt, a német példa is mutatja, hogy a multik nyomása miatt a képzett munkaerőt nem fogja egyetlen egy ország sem elküldeni.

Istenigazából, hogy egy migránsmunkás-szállón kétévente változnak-e az arcok, vagy folyamatosan ugyanazok, lényegtelen lesz a környékbeli lakosság szempontjából.

Bencze János úgy véli, mindenkinek fel kell tennie a kérdést, hogy a Fidesz vajon miért hazudott, miért szolgálja ki az ipari multikat, és miért árasztja el Magyarországot olcsó, ázsiai munkaerővel? Akar-e bárki a szomszédjába migránsmunkás-lakótelepet?

Az ellenzéki képviselő rámutatott: az élelemes fideszes vállalkozások már lecsaptak a lehetőségre, és kormányzati források segítségével beépítik migránsmunkásszállásokkal Magyarországot.

Utána ismertette pártja programját: a Jobbik-Konzervatívok ezt nem szeretné, a Jobbik-Konzervatívok egy önálló Magyarországot akar, ahol a magyar munkaerőre építve, harminc kilométeres zónákban vidéki munkahelyek hálózata épül ki, hogy érdemes legyen vidéken élni, hogy a vidék ne néptelenedjen el, és az emberek ne válasszák a migránsmunkások szomszédsága helyett Ausztriát, ne költözzenek külföldre, hanem helyben találják meg a boldogulásukat.

Lejer Zoltán, kecskeméti önkormányzati képviselő kiemelte: Kecskemét Homokbánya városrészében a múlt héten több mint egymilliárd forint beruházással történt egy munkásszálló átadása. Ezt a sajtóban már mint szálláshelyet tálalták, az egyik épületet átnevezték "dolgozói apartmanná" – mondta.

Látszik, hogy Kecskeméten a Fidesznek is egyre kínosabb a munkásszálló szó, és próbálják alternatív szavakkal elfedni azt a valóságot, amivel most már a kecskemétiek nap mint nap találkoznak, hogy harmadik országbeli munkavállalók kezdik elárasztani a városukat.

Rámutatott: a kormány migránsmunkás-betelepítési terve már elérte Kecskemétet is, és még milliárdokat öntenek bele, hogy munkásszállók legyenek akár magán-, akár állami kézben.

Lejer Zoltán elmondta, hogy a kormány közben teljesen elfeledkezett a kecskeméti fiatalokról, nem őket próbálják meg aktivizálni és normális bérekkel az országban tartani. Bács-Kiskun megye lakossága folyamatosan fogy, az elmúlt években ez jól látható. Ennek csak az egyik része az elöregedés, a másik része viszont az elvándorlás – magyarázta az önkormányzati képviselő.

Tehát kijelenthetjük, hogy a Fidesz-kormány nem a kecskemétiek pártján áll, hanem olcsó, ázsiai munkaerővel akarja ellátni a távol-keleti multinacionális cégeket.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)