Jobbik: Látszatberuházásokra költött milliárdok helyett a tudásba kellene fektetni, mert a tudás a jövő!

Jobbik: Látszatberuházásokra költött milliárdok helyett a tudásba kellene fektetni, mert a tudás a jövő!

Potocskáné Kőrösi Anita szerint a most bezárt nágocsi iskola példája is azt mutatja, hogy az Orbán-kormány a gyermekek és az ország jövőjét éli fel.

„Becsengettek az iskolakezdéshez, de itt a nágocsi általános iskolában nem kezdődhet meg a tanév, mert úgy döntöttek, hogy ezt az iskolát bezárják” – mondta Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese a Somogy vármegyei Nágocson, a bezárt általános iskola előtt megtartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus lapunknak megerősítette: a tanárok, a szülők és a kisiskolás gyerekek csak két héttel az iskolakezdés előtt tudták meg, hogy a tankerület bezáratja az intézményt és a gyermekeket más iskolába kell beíratni.

Potocskáné felidézte, hogy már a tavalyi tanévben is csak a hetedik és a nyolcadik osztályokban ment a tanítás, így az idei évben a nyolcadikosok száma tizenháromra csökkent. Mivel tizennégy fő alatt a tankerület nem engedélyezi az osztályok indítását ezért biztosnak tűnt, hogy a felső tagozaton nem lesz oktatás, de osztályok összevonásával az alsósoknak szerinte meg lehetett volna tartani a 2024-2024-es tanévet.

Riasztó ez a csend! Látható, hogy ebben a csodás környezetben most nincs gyerekzsivaj

- mutatta meg a bezárt iskola udvarát a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese, aki hangsúlyozta, a legrosszabban ez a döntés az elsősöket érinti, akik nagyon készültek már az iskolakezdésre.

Az oktatás – és erről már nagyon sokat beszéltünk – katasztrofális állapotban van. A kockásing, ami rajtam is van pedig a tiltakozás egyik szimbóluma lett

- mondta Potocskáné Kőrösi Anita. Felsorolta a tanárok alacsony bérét, a státusztörvényt, az iskolák bezárását, ami szerinte is azt mutatja, hogy minden kormányzati propaganda ellenére az oktatás veszélyben van. A jobbikos politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a nágocsihoz hasonló iskolák nagyon nagy előnye, kisebb létszám, a családias légkör, ami javítja az oktatás színvonalát.

Nemcsak itt Nágocson, hanem országszerte is sajnos azt lehet mondani, a jövőt élik fel! És itt ez különösen azért is fájó, mert idén lett volna az 50. tanévkezdés. Látszik, hogy a kormány nem tesz meg mindent, hogy segítse ezeket a kistelepüléseket, hogy megmentse az iskolákat

- közölte Potocskáné.

A Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese szerint egyik megoldás lehetne az oktatás javulásának érdekében, hogy a látszatberuházásokra költött milliárdok helyett, a tudásba kellene fektetni, „mert a tudás az a jövő”.

„Ez adhat majd magas hozzáadott értéket és ki kellene már végre lépni, hogy összeszerelő üzemeket létesítünk és biorobotokat képezünk.”

Potocskáné Kőrösi Anita végül a tanár és diáktüntetéseken sokszor felhangzott „Nincs tanár nincs jövő!” tiltakozással fejezte be a sajtótájékoztatót emlékeztetve, hogy a 13 éve kétharmados többséggel kormányzó Orbán-kabinetnek bőven lett volna ideje az oktatás rendbetételére.

Címlapkép: Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese. Fotó: Alfahír/Béli Balázs