Jobbik-Konzervatívok: Önálló határőrséget – határőrt a kerítés mellé!

Jobbik-Konzervatívok: Önálló határőrséget – határőrt a kerítés mellé!

A konzervatív párt a mai napon újra benyújtja az önálló határőrség felállítására vonatkozó határozati javaslatát.

A Jobbik már évekkel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a migrációs helyzet hosszú távon komoly kihívások elé fogja állítani hazánkat, ezért hosszú távú megoldásra van szükség. A kormány azonban erről nem gondoskodott, sőt átverte a magyar embereket - kezdi sajtóközleményét az ellenzéki párt.

Az évekkel ezelőtt elkezdődött migrációs folyamatok jelenleg is zajlanak, ráadásul miközben a Fidesz-kormány évekig azt hazudta, hogy nem kérnek a migránsokból, hogy megvédik a magyarok munkáját, előbb letelepedési kötvényekkel engedték hazánkba kétes kilétű emberek tízezreit, majd az embercsempészek szabadon engedésével, migránsmunkások százezreinek hazánkba telepítésével minden eddiginél súlyosabbá tették a helyzetet

- összegezték az Orbán-kormány eddigi visszás intézkedéseit.

Úgy látják: a tét immáron a biztonságunk, a kultúránk megőrzése, honfitársaink munkahelyeinek megvédése és a rendőrökre nehezedő terhek csökkentése, akik így nagyobb erőket tudnának fordítani az egyre romló közbiztonság fenntartására

- emelték ki.

A konzervatív párt szerint a határvédelem mára a túlélésünk szempontjából vált kulcskérdéssé, az önálló határőrség felállítása szükségesebb, mint valaha. A párt éppen ezért felszólítja a kormányt, hogy dolgozza ki annak feltételeit, hogy sor kerüljön az önálló határőrség felállítására!

A Jobbik-Konzervatívok a mai napon újra benyújtja az önálló határőrség felállítására vonatkozó határozati javaslatát.

Felelős kormányt, normális Magyarországot! - zárul a közlemény.

(Címlapkép: Rendőrautó a hercegszántói közúti határátkelőhely közeli határszakasznál, ahol Pintér Sándor magyar és Roman Mikulec szlovák belügyminiszter sajtótájékoztatón köszöntötte a határrendészeti feladatok ellátására vezényelt magyar és szlovák rendőröket 2022. november 14-én.)