Az Orbán-kormány 2300-szor verte át Magyarország lakosságát!

A Jobbik ezért bocsánatkérésre szólította fel Orbán Viktort.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteken sajtótájékoztatón közölte, hogy az Orbán-kormány által 2015-ben bevezetett határzár megbukott, azaz

„egy újabb hazugsággal kell kiegészíteni a kormány 2300 titokban befogadott migránsának botrányát”.

Az indok egyszerű: a Fidesz azért állt elő a jogi határzár ötletével, hogy ne kelljen törődnie a Genfi Egyezménnyel, azóta viszont kiderült, hogy az elmúlt években mégis befogadott erre hivatkozva menekülteket.

„Az igazság az, hogy a jogi határzár tökéletes kudarccal zárult, teljes csődöt mondott, jogi határzárról a valóságban nem beszélhetünk”

- fogalmazott Mirkóczki Ádám, hangsúlyozva, hogy a Jobbik minden esetben támogatta az erre vonatkozó jogszabály módosításait is.

Emlékezetes, 2015 őszén a magyar kormány egy kormányrendeletben határozta meg az úgynevezett biztonságos harmadik országok listáját, többek között

Albánia, Macedónia, Montenegró, Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Koszovó lett biztonságos harmadik ország.

Akkor lényegében a kormánypárti politikusok arról beszéltek, erre azért van szükség, hogy a genfi egyezményt ne kelljen betartaniuk, hogy a Genfi Egyezmény alapján se kelljen befogadni se oltalmazotti, se befogadotti, se menekült státuszú migránst.

Mirkóczki Ádám emlékeztetett, Völner Pál államtitkár akkor el is mondta, mivel az Európai Uniónak nincs egységes és általános jogszabálya, amely meghatározná a biztonságos országok listáját, ezért azt az EU a tagállamokra bízza,

„éppen ezért joggal várhattuk el, hogy ilyen titkos oltalmazotti és menekültstátusok nem születnek”

- magyarázta a legerősebb ellenzéki párt szóvivője.

Idézte a 2015-ös Kósa Lajost is, aki a jogi határzár kinyilvánítása után a következőket mondta,

„aki valóban menekült, annak ott kell megállnia, ahol már nem fenyegetik az életét. Magyarország nem fogadhatja be a világ összes bevándorlóját".

Ez Mirkóczki Ádám szerint egy világos utalás arra, hogy a Genfi Egyezmény a Fideszt nem érdekli.

Az sem volt titok, hogy Szerbia is azért lett biztonságos harmadik ország, hogy az onnan érkező migránsokat kérdés nélkül vissza lehessen toloncolni oda.

Mirkóczki Ádám leszögezte: az Orbán-kormány a jogi határzárral kapcsolatos hazugságát, 2300 esetben szegte meg,

„2300-szor verte át Magyarország lakosságát három éven keresztül”

A Jobbik arra szólítja fel a kormányt,

„hogy ne meneküljön, ne sunnyogjon tovább, álljon ki végre Orbán Viktor és kormányának tagjai a nyilvánosság elé, kérjenek bocsánatot, és adjanak számot az évszázad legnagyobb és legdrágább átveréséről”.