Jól érzi itt magát az offshore terminátor

Jelenlegi árfolyamon számolva 1 milliárd 36 millió forint az ingatlan értéke. A hírek arról szólnak, hogy Vajna azért árulja már több mint 1 éve a villát, mert végleg hazánkba akarja áthelyezni a székhelyét, és ez elszomorító.

Vajna kormányközeli ténykedéséről már többször beszámoltunk. Beszámoltunk arról, hogy a magyar törvénykezés egyszemélyes kegyeltjeként ölelte keblére a filmproducert, amikor például lenyelte a magyar kaszinókat.

Miután 2012-ben a játéktermi nyerőgépeket betiltották, és a piacot ezzel úgymond kitisztították, 2013 decemberében egyetlen nap leforgása alatt sor került a kaszinó koncesszióról szóló törvény módosítására: a játékadóból ezentúl a koncessziós díjakat le lehetett vonni. Már ennek a javaslatnak is a főnyertese Andy Vajna volt, aki csak és kizárólag az egyetlen akkor működő Las Vegas kaszinójával több milliárd forint nyereségre tett szert ezzel a kormányzati döntéssel.

Tavaly májusban, a kaszinótörvény szerint már mind az öt pest megyei és budapesti koncessziós pályázatot Andy Vajna nyerte el, majd júniusban egy újabb törvénymódosítással már áfamentességet is élvezett a piaci részesedés. Ezek a kormányzati lépések több mint 10 milliárd forintos nyereséget jelentettek Andy Vajnának.

De Vajna bekerült a tévébe is. A hvg.hu-nak több forrásból is megerősítették, hogy kikerült Simicska Lajos milliárdos vállalkozó érdekeltségi köréből a TV2, ahol a miniszterelnökkel jó viszonyt ápoló "nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos", filmproducer került meghatározó helyzetbe. A lap úgy tudja, Vajna már előrehaladott tárgyalásokat folytatott a TV2-vel, melynek eredményeként várhatóan két műsoros produkcióját is megveszik, ezzel párhuzamosan pedig megjelentek az állami hirdetők is a csatornánál.

Szóval, nem túl jó hír a magyar adófizetőknek, hogy Vajna jól érzi magát a hazánkban.