Josep Borrell: Itt az ideje az Ukrajnának szánt támogatás növelésének

Josep Borrell: Itt az ideje az Ukrajnának szánt támogatás növelésének

Noha az orosz légitámadások soha nem látott intenzitásúak, az orosz hadsereg veszteségei is egyre nagyobbak - rögzítette az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

Most, amikor Oroszország megsokszorozta Ukrajna elleni támadásait, nem az európai támogatás csökkentésének, hanem növelésének jött el az ideje - jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben hétfőn.

Az MTI tudósításában azt írja: Josep Borrell a tagországok külügyminisztereinek tanácskozását megelőzően újságíróknak reményét fejezte ki, hogy az Ukrajnának szánt támogatást illetően az "európai egység" erősödni fog.

"Az uniós tagállamoknak azt kell áttekinteniük, miként növelhető az uniós támogatás"

- fogalmazott a főképviselő.

Noha az orosz légitámadások soha nem látott intenzitásúak, az orosz hadsereg veszteségei is egyre nagyobbak - szögezte le Borrell.

Ez az a pillanat, amikor minden képességet fel kell sorakoztatni Ukrajna támogatására

- hangsúlyozta az uniós diplomácia vezetője.

(Címlapkép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (k) és Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka (j) és Roman Masovec, az ukrán elnöki hivatal helyettese térképet tanulmányoz egy bunkerben, a frontvonal közelében, a Harkivi területen levő Kupjanszkban 2023. november 30-án. MTI/AP/Efrem Lukackij)