Szocialista aktivisták verekedtek párbeszédes politikussal Józsefvárosban

Szépen alakul a nagy balos összeborulás a 2018-as országgyűlési választásra.

Az MSZP VIII. kerületi időközi önkormányzati képviselőválasztáson induló jelöltje, Pityinger “Dopeman” László és a Párbeszéd, az LMP és a Liberálisok által támogatott Bolba Márta aktivistái összevesztek, majd össze is verekedtek a VIII. kerületi Mátyás téren – derül ki a kormánypárti TV2 Tények műsorából.

A párbeszédes Erőss Gábor beszámolója szerint odament az aktivistákhoz szórólapot kérni. Kampányanyag helyett azonban szidalmakat és fenyegetést kapott, a megjegyzéskéből pártjának is kijutott. Majd megpróbálták kirúgni a kezéből a fényképezőgépet. A perpatvarnak a rendőrök vetettek véget.

Természetesen ahogy lenni szokott hasonló esetekben, minden érintett a másikra mutogat.

Erőss Gábor hangadóként Fekete Zoltán MSZP-s politikust nevezte meg. Az ügyben természetesen megszólalt Dopeman is, aki nem volt jelen a balhékor. A rapper szerint pont fordítva történt az eset és Erőss Gábor provokált. Úgy tudja, hogy a szocialista aktivisták arcába nyomta a fényképezőjét és a felmenőiket is szidalmazta. Dopeman továbbá értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a gyerekeivel sétáló Erőss miért kötött bele egy másik csapat férfibe.

Józsefvárosban azért kell időközi választást tartani, mert Balogh István Szilveszter (Fidesz-KDNP) 2017. január 31-ei hatállyal lemondott képviselői mandátumáról. Az április 23-án megrendezésre kerülő referendumon a balos ellenzéki jelöltek mellett a jobbikos Huszár Péter is versenybe száll a képviselői mandátumért.