Józsefváros rászoruló lakói tízezer forintot kapnak, ha beoltatják magukat

Józsefváros rászoruló lakói tízezer forintot kapnak, ha beoltatják magukat

A szeptember 9-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen arról döntöttek, hogy Budapest VIII. kerületi önkormányzata tízezer forintot ad azoknak a rászoruló kerületi lakosoknak, akik 2021. december 31-ig mindkét adag vakcinával (Janssennél csak eggyel) beoltatják magukat - írja a Telex.

A támogatásra jogosultság feltétele, hogy

  • az érintett családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, azaz 71250 Ft-ot,
  • valamint a kérvényező családjában minden nagykorú személynek oltással kell rendelkeznie (kivéve, ha orvosi igazolása van arról, hogy nem oltható),
  • és az oltásról szóló igazolást/igazolásokat be is kell mutatnia a kérelmezőnek a támogatás igénylésekor.

A lap kiemeli, nem feltétele a támogatásnak, hogy az oltást a rendelet kihirdetését követően adassák be. A támogatási kérelem benyújtásának határideje 2022. január 15, de már péntektől, a hatályba lépés napjától be lehet nyújtani, írja a jozsefvaros.hu.

Emellett vakcina lottóra is lehetőség nyílik: bruttó 150 ezer forintot sorsolnak ki azok között a kérelemben részesülők között, akik a rendelet hatályba lépését követően kapják meg a szükséges oltásokat. Ezt összesen öt főnek tudják biztosítani.