Több mint száz kiló drogot találtak a nyomozók egy Pest megyei házban VIDEÓ!

Több mint száz kiló drogot találtak a nyomozók egy Pest megyei házban VIDEÓ!

Jelentős mennyiségű droggal elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indított eljárást a rendőrség négy Budapesten, illetve Pest megyében élő férfival szemben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a négy középkorú férfit a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével még csütörtökön fogták el több helyszínen, egy összehangolt akcióban.

A gyanú szerint egyikük, a díler 2019 áprilisa óta adta tovább társainak a kábítószert, amelyet a másik három férfi továbbértékesített. Ketten közülük amellett, hogy kokaint terjesztettek, idén áprilistól marihuánát is termesztettek. Az erre a célra átalakított vidéki házban több száz tő növény gondozásához szükséges eszközöket, nagy teljesítményű ventilátorokat és szellőztető rendszereket foglaltak le a nyomozók. A rendőrség tájékoztatása szerint a szemle megkezdésekor már learatott és lefoglalt kannabisztörmelék súlya bruttó 138 kilogramm volt.

Hozzátették: az elfogott gyanúsítottak tartózkodási helyein csaknem fél kilogramm kokaint, porciózáshoz szükséges mérlegeket és egyéb eszközöket, továbbá mintegy hétmillió forint készpénzt, valamint kriptodevizabányász-gépeket foglaltak le.

Egyikük autójából kis tasakokban előre porciózott kábítószer-tartalmú anyagokat is találtak, amelyeket átalakított üdítős palackokban és chipses dobozban rejtettek el. A négy férfit a rendőrök kihallgatták és kezdeményezték letartóztatásukat.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/kenW2zmcWfQ.jpg?itok=sZtMHWkd","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=kenW2zmcWfQ&t=6s","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}