Kagyló alakú szökőkút és mesterséges patak is van Mészárosék tihanyi birtokán

Kagyló alakú szökőkút és mesterséges patak is van Mészárosék tihanyi birtokán

Az úgynevezett vadászbarokk kompozícióhoz egy pár agárszobor is tartozik: ők őrzik a körforgalmat a 5484 négyzetméteres telek közepén. Nem ez Mészárosék egyetlen ingatlana a félszigeten: egy félmilliárdos luxusnyaralóval is rendelkeznek.

A 444 újságírója és fotósa Tihanyban járt, ahol az utolsó simításokat végzik a Mészáros család tihanyi rezidenciáján. A kertépítés és a füvesítés eredményei remekül láthatóak, miután lekerült a kerítésről a mindent eltakaró fekete ponyva.

Az építkezés már 2022-ben elkezdődött, de a 5484 négyzetméteres ingatlan idén februárban lett teljes egészében Mészárosék tulajdona. Több részletben vették meg Eppel Jánostól, aki a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke.

A most elkészült luxusingatlan nem a Mészáros-család egyetlen birtoka a Tihanyi-félszigaten: 2020-ban vettek egy félmilliárdos luxusnyaralót is.

Nem ez az első ingatlanüzlet, ami a két fél között köttetett: 2020-ban Mészárosék vásároltak már Eppeltől egy 500 milliós ingatlant, egy "gyümölcsös" besorolású medencés luxusnyaralót. Ez utóbbi abban az utcában található, ahol ex-Rogánné Cecília és Szijártó Péter egyik kedvenc focistája, Dzsudzsák Balázs nyaralója is van.

A most szóban forgó ingatlan sem luxusnyaraló hivatalósan. Az építkezés kezdetekor hivatalosan még "nem lakóépület funkciójú besorolású gazdasági épület felújítása és bővítése" szerepelt a papírokban.

A "nem lakóépület besorolás" ellenére igen nagy a luxus Mészárosék háza táján.

A 444 képein látható napozóteraszok, nyugágyak, kanapék, fotelek, ebédlőasztalok, valamint a medence, mesterséges patakkal díszített sziklakert valahogy másról tanúskodik.

A világörökség-várományos Balaton-felvidék egyik legszebb részének számító Tihanyi-félszigeten a hagyományos borospincék, nádtetős parasztházak és levendulamezők helyét lassan átveszi a NER-barokk, a természetpusztító építkezések és a Fidesz felkapaszkodott újgazdagjainak luxusélete.

(Címlapkép: Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva's Hotels & Resorts tulajdonosa a Horvátország első, Mariott brand alatt üzemeltetett szállodájáról szóló megállapodás aláírásán az isztriai Ikában 2023. január 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd)