Nem támogatja a Fidesz a szociális dolgozók plusz juttatásának adómentesítését

Nem támogatja a Fidesz a szociális dolgozók plusz juttatásának adómentesítését

Igazságtalan, hogy míg a nehéz helyzetben lévő dunaújvárosi önkormányzat képes anyagilag is elismerni a szociális dolgozók emberfeletti munkáját, addig a kormány sajnálja tőlük a pénzt, és ezt a minimális adót és járulékot sem engedik el

- írta közösségi oldalán Kálló Gergely a Jobbik országgyűlési képviselője, miután a népjóléti bizottság keddi ülésén a kormánypárti többsége nem szavazta meg határozati javaslatát.

Ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy a szociális dolgozók Dunaújvárosban is az első sorban harcolnak a járvány ideje alatt. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy átlagosan 85 ezer forintos juttatásban részesítette őket, de ebből lejött az adó és a járulék, ami az államkasszába ment.

Ahhoz, hogy ez ne így legyen és legközelebb teljes összeget kaphassanak azok, akik plusz juttatásban részesülnek munkájuk elismeréseként - Dunaújvárosban és máshol is - benyújtottam egy határozati javaslatot, melyet ma tárgyaltunk a Népjóléti Bizottságban

- olvasható Kálló Gergely Facebook oldalán.

Mivel a testület Fidesz-KDNP-s képviselői nem támogatták javaslatát, ezért a Jobbik képviselője a Költségvetési Bizottsághoz fordul.