Mi lenne, ha Kálmán Olgát feljelentették volna zaklatás miatt?

Mi lenne, ha Kálmán Olgát feljelentették volna zaklatás miatt?

Az nagyjából mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Fidesz az összes (undorító, lejárató) kampányát először gondosan szondáztatja, leméri közvélemény-kutatások során. Egy fővárosi olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy a főpolgármester-választással kapcsolatos telefonos kutatáson többek között azokra a kérdésekre kellett választ adnia,

hogy mennyire befolyásolna őt a szavazásánál, ha kiderülne Kálmán Olgáról,
  • "összeférhetetlen, erőszakos, kiállhatatlan munkatárs",
  • "és erőszakoskodott volt férjével, aki zaklatás miatt feljelentette, új férjének előző feleségét ugyancsak fenyegette, zaklatta, ezért ügye bíróság elé kerül".

Olvasónknak az is feltűnt, hogy a kormányzati kommunikációs panelekkel operáló kutatás az ellenzéki jelöltek közül egyedül Kálmán Olgával volt mostoha - volt olyan feladat is, hogy spontán mondjon a válaszadó egy rossz tulajdonságot a DK-s jelöltté avanzsáló újságíróról. Ezzel szemben Karácsony Gergely érintetlen maradt (különösebben Puzsér Róberttel és Kerpel-Fronius Gáborral sem foglalkoztak, bár őket egymással szemben is mérték), amiből levonható a megállapítás, hogy a Fidesznek megfelelőbb végső ellenfél a parkolási mutyival magát megégető párbeszédes politikus. 

Szintén érdekes, hogy kíváncsiak voltak a fővárosiak véleményére a kábítószer-terjesztőkkel szembeni határozottabb fellépéssel kapcsolatban is.

Meglátjuk, a fenti témák közül melyik jelenik majd meg az önkormányzati választási kampány alatt.