Karácsony kész Orbánnal tárgyalni az égető lakhatási problémákról

Karácsony kész Orbánnal tárgyalni az égető lakhatási problémákról

Eljutottunk addig, hogy hajlandó lenne a kormányfő javaslatokat meghallgatni a Budapestet vezető politikustól. Vége a kormánypárti süket fülek időszakának?

Az elmúlt napok miniszterelnöki nyilatkozatai alapján úgy tűnik, „végre valahára” felismerte a kabinet, hogy a lakhatási helyzet tarthatatlan, ez pedig főként Budapestet érinti - erről írt Facebook-posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester úgy érvelt, a lakásárak és a lakbérek gyors, a lakossági jövedelmek emelkedését jóval meghaladó növekedése az egyik legfontosabb probléma a fővárosban.

Erről a problémakörről nyílt levelet írt Orbán Viktornak, mivel az egyik nyilatkozatában a miniszterelnök azt említette meg, hogy

várja a főváros javaslatait a témában.

Levelében Karácsony egyebek mellett kifejti, hogy elengedhetetlennek tartja az olyan városi rozsdaövezetek, mint a Rákosrendező és a Déli Városkapu lakáscélú, megfizethető bérlakásállomány bővítését szolgáló hasznosítását. Azt is hozzáteszi, hogy Mini-Dubaj helyett továbbra is a Parkváros koncepcióját támogatja.

"A lakhatási válság a jövőt fenyegető egyik legnagyobb kihívás, a megfizethető lakhatáshoz való hozzáférés nem lehetséges az állam szerepvállalása nélkül" - fogalmaz az ellenzéki városvezető.

Ha a kormány komolyan gondolja a miniszterelnök többször is elmondott szavait, akkor abból az következik, hogy Budapest aranytartalékait nem herdálják el, hanem a fent említett projekteket támogatják

- jelezte Karácsony Gergely, aki úgy gondolja, a kormány kezdi belátni a problémát, amit ő már régóta érzékel.

(Címlapkép: Orbán Viktor és Karácsony Gergely - Alfahír-grafika)