Karácsony szerint hídvámot akar a kormány Budapesten

Karácsony szerint hídvámot akar a kormány Budapesten

A főpolgármester úgy látja, az Orbán-kormány terve naponta tízezrek sarcolását és dugókat eredményezne a fővárosban.

Karácsony Gergely azon megállapítására figyelmeztetett, miszerint az Orbán-kormány hídvámmal sarcolná a budapestieket. A főpolgármester szombati Facebook-posztjában arra szólította fel a kormányzatot, hogy vonja vissza a javaslatát az M0-s elkerülő út fizetőssé tételéről, egyben elvárva, hogy az út jelenleg fizetős szakaszait is tegye ingyenessé az M0-s gyűrűnek.

Karácsony szerint ez amellett, hogy naponta tízezrek megsarcolását jelenti, dugókat okozna Budapesten. Akik ugyanis elkerülnék a fizetős utat, azoknak minden egyes nap több tíz kilométeres kerülőt kell tenniük - érvelt, kijelentve, hogy szerinte a 21. században teljesen elfogadhatatlan ez a várospolitikai felfogás.

Autósok tízezrei kényszerülnek majd arra, hogy hosszabb, kényelmetlenebb és környezetszennyezőbb útvonalon közlekedjenek

- vetítette előre a főpolgármester, aki szerint a kormány terve "konkrét károkozás", emlékeztetve arra is, hogy becslések szerint az M0-s hídjain naponta 16 700 utazás történik a városon belül.

Az ellenzéki politikus úgy számol, hogy ezáltal akár sok százezer budapesti életét is megkeseríthetik a főváros útjaira terelt plusz autósforgalommal.

Az említett intézkedés jelentősen rontaná a közlekedési lehetőségeket Óbuda és Újpest, valamint délen Budafok, Csepel és Soroksár között - vélekedett Karácsony Gergely.

(Címlapkép: Karácsony Gergely - Béli Balázs/Alfahír)