A Fidesz milliókat áldozott arra, hogy offenzívát indítson Karácsony Gergellyel szemben

A Fidesz milliókat áldozott arra, hogy offenzívát indítson Karácsony Gergellyel szemben

A főplogármester hivatalosan múlt szombaton jelentkezett be a miniszterelnök-jelöltségre, ezt követően pedig a Fidesz nem restelkedett, támadásba lendült a közösségi médiában: a Népszava cikke szerint a pár ezer forintos hirdetések világában milliókat költöttek napok alatt ellenzéki politikusok lejáratására.

A kormánypárti offenzíva vezérfonala természetesen a már megszokott, a háttérben meghúzódó Gyurcsány-szál, mellyel azt sugallják egyik videójukban, Karácsony Gergely valójában Gyurcsány Ferenc embere. A lap hozzáteszi, a Facebookon pörgetett videókban felbukkan maga Soros György is, aki ezúttal "producerként" indítaná újra a „Gyurcsány-showt”.

A Facebook hivatalos nyilvántartása szerint május 15-e óta a Fidesz kétszer is kiemelte pénzért a felvételt, eddig 1,45 millió forintot költve rá. De a kormánypárt hét nap alatt összesen közel 7 milliót költött reklámra a közösségi médiában, ami ezen a felületen kiemelkedően magas összegnek számít.

A lap a statisztikák alapján azt is írja, hogy a videó eddig több mint egymilliószor jelent meg, és elsősorban a fővárosi és a Pest megyei lakosságot érte el, azt a réteget, amelynél a felmérések szerint a kormányoldal rosszul áll. Továbbá hozzáfűzik, a Fidesz egy 2012 és 2014 között Bajnai Gordonnal szemben már alkalmazott és bevált taktikát alkalmaz.