Karácsony Gergely is gratulált a jászberényi polgármesternek

Karácsony Gergely is gratulált a jászberényi polgármesternek

A főpolgármester Facebook-oldalán gratulált Budai Lórántnak és csapatának, hogy a jászberényi önkormányzati választáson harmadjára is legyőzte a korlátlan eszközökkel kampányoló Fideszt.

Először a Fidesz kényszerítette ki a választás megismétlését, másodjára pedig az egykori szövetségesük (DK) árulása vezetett a testület feloszlatásához. A tegnapi kiütéses győzelem egyszerre világos üzenet az állampártnak és az ellenzéknek. Az önkormányzati választásoknak a helyi közösségekről kell szólnia, nem a maguk pecsenyéjét sütögető pártokról

- jelentette ki közösségi oldalán Karácsony Gergely.

Az Alfahír is beszámolt Budai Lóránt kétharmados győzelméről.

Kétharmados vereséget szenvedett a Fidesz Jászberényben: a Jászság fővárosát a Holdról is látni

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) 7 628 (67,78%) szavazattal nyerte meg a polgármester-választást, a fideszes Besenyei Orsolya 3 302 (29,34%) szavazattal jócskán lemaradt. Mivel a helyi lokálpatrióták mind a tíz választókerületet megnyerték, így a tizennégy tagú testületbe csak a kompenzációs listáról jutott be fideszes, ők is csak négyen.

A Fidesz jelöltje bánatában vagy talán szégyenében elérhetetlen, ahogyan a jászsági Fidesz Facebook-oldala is.

Tanul a Fidesz veszíteni: a jászberényi jelöltet eltüntették, a képviselőjük napok óta hallgat

Sok szempontból érdekes és értékes győzelmet aratott a jászberényi lokálpatriótákkal közösen Budai Lóránt tegnap esti időközi helyhatósági választáson. Még biztosan lesz szó arról, hogyan indultak hadba a helyiek az állampárt ellen, de most egy pillanatra nézzünk meg a vesztes felet, azaz a fideszes oldalt.