Karácsony pillanatnyilag nem szeretne kormányfőjelölt lenni

Karácsony pillanatnyilag nem szeretne kormányfőjelölt lenni

Karácsony Gergely főpolgármester a Balkan Insightnak adott interjút. Az Azonnali által szemlézett cikkben a magyar főváros vezetője ezt mondta:

Nem indulok az előválasztáson. A jelenlegi megbízatásommal óriási feladatot kaptam, és Budapestre szeretnék koncentrálni.

Karácsony 2018-ban már „hagyta magát rábeszélni” a jelöltségre, most azonban azt reméli, lesznek más polgármesterek, akik elég tapasztalatot gyűjtöttek össze és megvannak a vezetési kvalitásaik ahhoz, hogy magukra vállalják a feladatot.

A korrupciót vizsgáló bizottság munkájáról a főpolgármester azt mondta, célja „nem a politikai boszorkányüldözés” lesz, és „a becsületes embereknek nem kell félniük”. Mint fogalmazott, a bizottság többek között a 4-es metró, a Bálna, a 3-as metró felújítása, az állatkerti biodóm, a parkolás, az elektronikus jegyrendszer, a Rácz fürdő és a patkánymentesítés ügyeit fogja vizsgálni.

A nagykörúti biciklisávokról a városvezető úgy nyilatkozott, az igazi kérdés nem az, hogy kellenek-e oda biciklisávok, hanem az, hogy

egy autópályát, vagy egy élettel, éttermekkel és boltokkal teli nagyvárosi körutat szeretnénk.

Pulai András, a Publicus Intézet vezető elemzője az ATV-nek nyilatkozva úgy vélekedett, Karácsony nem szeretné elherdálni a budapestiektől frissen kapott bizalmat, hiszen kevesebb, mint egy éve választották meg, így nyilván erre a feladatra koncentrál. „Karácsony Gergely azon kevés jelöltek egyike, aki már bizonyította azt, hogy az összes párt mögé tud állni, és akkor megválasztható, van pár ilyen jelölt egyébként, mindegyik városvezető, de hát nyilván ő az, aki a legnagyobb legitimációva bír, a legtöbben szavaztak rá, és a többi polgármesterrel ellentétben azért az ügyek nagy részében az ország nyilvánossága előtt végzi a munkáját, ezáltal aztán országos politikussá is vált, válik ebben az időszakban” – tette hozzá az elemző.