Karácsony Gergely: „Még egy rezsibiztosnak sem árt tájékozódnia, mielőtt Facebook posztot ír”

Karácsony Gergely: „Még egy rezsibiztosnak sem árt tájékozódnia, mielőtt Facebook posztot ír”

Így reagált szintén közösségi oldalán Karácsony Gergely, Németh Szilárd korábbi írására.

A Fidesz rezsibiztosa szerint a főpolgármester a kezdetektől fúrja a rezsicsökkentést, miközben jogtalanul számláztak ki két csepeli panelház lakóinak távhőfogyasztásért több mint százezer forintot.

Németh Szilárd berágott Karácsonyra, aki szerinte "folyamatosan fúrja-faragja" a rezsicsökkentést

Kivizsgálást szorgalmaz és bocsánatkérésre szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, aki azt írta, jogtalanul számláztak ki két csepeli panelház lakóinak távhőfogyasztásért több mint százezer forintot. Valószínűleg adminisztrációs hiba történhetett. Az alaposan felpaprikázott kormánypárti politikus közleményét a Technológiai és Ipari Minisztérium vasárnap juttatta el az MTI-hez, de egy Facebook-posztot is élesített az ügyben.

Németh Szilárd ezen nagyon felháborodott és felszólította Karácsony Gergelyt a bocsánatkérésre, a szerinte jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására.

Karácsony Gergely válaszában ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy nem utasította a Főtávot, hogy annak a két társasháznak legyen magas a számlája.

Már az is mókás, hogy ez egyáltalán bárkiben felmerül. A panelház ügyeit intéző Kölcsey Lakásfenntartó Szövetkezet munkatársa hibázott, akit azóta el is bocsátottak. Jövő héten egyeztet a Főtáv és szövetkezet, hogy hogyan oldják meg ezt a problémát úgy, hogy a lakókat ne érje kár

- tette hozzá a főpolgármester.

Karácsony Gergely jelezte, éppen Brüsszel felé tart ahol uniós vezetőkkel az EU-s pénzek mielőbbi hazahozataláról tárgyal.

Hogy legyen pénz például a panelprogram folytatására, épületek felújítására, szigetelésére, tehát környezetbarát rezsicsökkentésre Budapesten

- hangsúlyozta Karácsony Gergely főpolgármester.