Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a Völner-ügyben a főváros

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a Völner-ügyben a főváros

Fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte Karácsony Gergely főpolgármester a hétfőn, hogy kiderüljön, milyen mértékben érintett a budapesti Fidesz a Völner-ügyben - írta saját közösségi oldalán a politikus.

Mint írta, a parlamentben a Fidesz megakadályozta, hogy vizsgálóbizottság álljon fel a hibás járványkezelés, a Pegazus-botrány, vagy a Völner-ügy vizsgálatára.

"De a Fővárosi Közgyűlés demokratikusan működik, itt működnek vizsgálóbizottságok, még kamuügyekben is. De itt az ideje a valódi tényfeltárásnak is!"

Hozzátette, hogy a Völner-ügy szereplői nem csak papírzacskóban osztogatták a kenőpénzt, nem csak "egyetemei vizsgákat intéztek a haveroknak és Rogán emberének, de több százmillió forint értékben jutottak, több esetben árul alul, nagyértékű belvárosi ingatlanokhoz. Ezeknek közös jellemzője, hogy az ügyleteket fideszes polgármester intézte, érdemi pályáztatás nélkül. A végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke az V. és VII. kerületi fideszes vezetés alatt több mint 10 helyiséget szerzett jó áron."

"A VII. kerület előző, fideszes vezetése kilenc üres belvárosi ingatlant árverezett el a 2019-es választás előtt – ebből nyolcat szintén a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke, az igazságügyi miniszter helyettesének rendszeresen kenőpénzt adó Schadl György vitt el. A lakásokat gyakran a valódi piaci ár feléért kapta meg."

Éppen ezért Karácsony Gergely a fővárosi vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, hogy kiderüljön, ki milyen mértékben érintett a fővárosi Fideszből a Völner-ügyben.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}