Karácsonyi ajándékok miatt kirobbant halálos családi lövöldözés miatt emeltek vádat tizenévesek ellen Floridában

Karácsonyi ajándékok miatt kirobbant halálos családi lövöldözés miatt emeltek vádat tizenévesek ellen Floridában

Az egyik gyerek nehezményezte, hogy nem kapott elég sok és elég drága ajándékot, ezért lelőtte az őt békíteni próbáló nővérét. Bátyja fegyverrel állt bosszút rajta.

Floridában csütörtökön vádat emeltek egy 14 éves fiatal és 15 éves testvére ellen karácsonyi ajándékok miatt kirobbant lövöldözés ügyében, a konfliktusban 23 éves nővérük meghalt.

A 14 éves gyerek azért dühödött be, mert kevesebb és kevésbé drága ajándékokat kapott, mint bátyja.

A családi dráma részleteiről még kedden tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy december 24-én egy családi bevásárlás végződött a tragédiával. A 14 éves fiatal már az üzletben nemtetszését fejezte ki, hogy 15 éves testvére több, illetve nagyobb értékű ajándékot kap, majd nagyszülei otthonában folytatódott a vita.

Nővérük a veszekedést azzal próbálta lezárni, hogy „karácsony van”, ám a fiatalabb testvér fegyvert fogott bátyjára — számolt be Pinellas megye rendőrhatóságának közleménye.

Miután nővérük közbeavatkozott, a fegyvert ráfogta és elsütötte.

Amikor a 23 éves nőt a halálos lövés érte, kezében tartotta 11 hónapos gyermekét, aki sértetlen maradt.

A rendőrségi jelentés szerint ezt követően a 15 éves fiatal egy másik fegyvert kapott fel, és megtorlásként 14 éves öccsére lőtt rá, akit kórházban ápolnak.

A floridai hatóságok a 14 éves fiatal ellen szándékos emberölés és gyermek elleni erőszak miatt emeltek vádat, 15 éves testvére szándékos emberölés kísérletének vádjával kerül bíróság elé.

A család egy külvárosi gettóban lakott.

(MTI)

(Címlapkép: TheMessenger.com)