Itt az adód: 41 milliót kapott leváltásakor a Médiatanács elnöke, az új posztján havi 4 milliót keres

Itt az adód: 41 milliót kapott leváltásakor a Médiatanács elnöke, az új posztján havi 4 milliót keres

A rendszer olykor felfalja, máskor pedig busásan megfizeti gyermekeit, így a NER-ben nem csak házon belüli titkos megfigyelések zajlanak, hanem komoly pénzosztások is.

Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), illetve a Médiatanács nemrég lemondatott elnöke (akinek utódját így még biztosan a Fidesz jelölhette ki újabb kilenc évre, biztosítva, hogy egy kormányváltás után is ők felügyeljék a hazai sajtót) a 24.hu szerint több mint 40 millió forintot rakhatott zsebre azért, mert leváltották.

A lap az NMHH-tól tudta meg, hogy karas

bruttó 61,6 millió forintot kapott végkielégítés és kártalanítás jogcímen, a nettó lelépési pénz így 40 964 000 forint volt.

Ez abból tevődött össze, hogy az elnököt lemondásakor két havi végkielégítés illeti meg, és mivel havi bruttó 4 millió forintot keresett az NMHH, illetve havi 400 ezret a Médiatanács elnökeként, így bruttó 8,8 millió forint végkielégítést kapott.

Ezen felül a törvény szerint erről a pozícióról csak elhelyezkedési tilalommal lehet távozni, tehát az adott személy egy éven át nem dolgozhat olyan helyen, amivel kapcsolatban korábban döntéseket hozhatott. Márpedig attól függetlenül, hogy ez szándékában állt-e egyáltalán (minden jel arra mutat, hogy nem), kártalanítást ítéltek meg neki, ami újabb 12 havi fizetést, így nettó 35 millió forintot jelentett, tehát összesen nettó 41 milliót nyert a távozással.

Karas Monika az Állami Számvevőszék alelnökeként dolgozik tovább, havonta bruttó 4 237 800 forintos fizetésért.

Csak be kell kapcsolni a közszolgálatinak csúfolt állami tévéket vagy rádiókat, hogy képet kapjunk arról, milyen munkát végzett az elmúlt 8 évben az a Karas Mónika, akinek amúgy a kiegyensúlyozott tájékoztatás feletti őrködés volt az első számú feladata - reagált a hírre a Jobbik.

Az ellenzéki párt szerint a fideszes szócsőként működő állami sajtó ha épp nem Orbánról meg a Fideszről zeng dicshimnuszokat, akkor az ellenzékről hazudozik, miközben ellenzéki párt képviselője jó, ha szökőévente egyszer kap 5 percet, hogy elmondja a mondanivalóját.

Az ottani munka minőségét és elfogulatlanságát mi sem mutatja jobban, mint az a hangfelvétel, amelyen a közmédia egyik vezető szerkesztője köntörfalazás nélkül beszél arról, hogy ők, úgy központilag nem az ellenzéket támogatják, akinek pedig a pártközpontos kézivezérlés nem teszik, adja be a felmondását - emlékeztettek, hozzátéve: Karas Mónika egy pillanatig sem érezte azt, hogy neki dolga volna ezzel.

"Persze miért is lenne, hiszen régi harcostárs már ő is a Fidesznél."