Karmacs volt polgármesterének fia robbanthatott a Teréz körúton

Nem Keszthelyen, hanem Hévíztől 8 kilométerre, Karmacson fogták el szerdán délután a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét.

A Terrorelhárítási Központ hatalmas erőkkel, többek között BTR-80 harcjárművekkel vonult ki a helyszínre szerda délután. A településre érkező kommandósokról videó is készült.

TEK vonulása Karmacson

Uploaded by Bozsoki on 2016-10-19.

A lap helyi információkból úgy tudja: László és a fia is fura ember. A robbantással gyanúsított férfi megszállottan rajong a fegyverekért, állandóan mozgásban volt. Egy piros Hondával autózott szinte napi rendszerességgel a Karmacs, Hévíz, Keszthely háromszögben. Hogy mi lehetett az indítéka, azt egyelőre nem tudni.

A PestiSrácok cikke szerint a Papp család a fővárosból költözött a Zala megyei 800 lelkes faluba. A szülők nem sokkal később elváltak. Az édesanya Budapesten él, a két testvér pedig apjával Karmacson. Papp László korábban egy éven keresztül volt a település első embere.

Az Origo úgy tudja, a férfit egy „csellel” sikerült azonosítani, majd elfogni: az édesanyjától egy szondáztatás során szerzett DNS-mintát vetették össze a robbantás helyszínén talált hátizsákon rögzített DNS-nyommal, ami egyezett.

A robbantó állítólag az internetről rendelte a bombához szükséges alkatrészeket.

Frissítés:

Íme a videó a Teréz körúti robbantó elfogásáról

Mint írtuk, a férfit Keszthelyen fogták el szerdán, ahol autójában várakozott. Magyar állampolgár, korábban nem büntették. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a hatáságok. A TEK szerdán Keszthelyen elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét, akit több emberen elkövetett emberölés kísérlete és robbanóanyaggal való visszaéléssel vádolnak, s kezdeményezték előzetes letartóztatását.