Kásler Miklós megkapta az üres könyvét, de megígérte, hogy teleírja

Nem sok eredménye volt.

Lukács László György, a Jobbik szakpolitikusa korábban már egy sajtótájékoztató keretében bemutatta az "Így mentettem meg az egészségügyet" című anyagot, amelyben a humántárca eddigi eredményeit szedte össze. Kásler Miklós ezt az üres lapokból álló könyvet hétfőn személyesen is átvehette a parlamentben.

Végre! Bemutatták Kásler Miklós korszakalkotó művét az egészségügy megmentéséről

Az "Így mentettem meg az egészségügyet" című munka rendkívüliségét szerzőjének jelentőségén túl az adja, hogylapjai teljesen üresek. A Jobbik szerint Kásler ugyanis pontosan ennyit tett a szakterületen.

A miniszter nem túl gyakori vendég a parlamentben, de ma mód volt arra, hogy kérdezzék őt képviselők. Lukács László György arra hívta fel a figyelmét, hogy regnálása alatt eltelt több mint 160 nap alatt nem változott semmi, továbbra is krízisben van az egészségügy, ami

"különös ismertető jele az Orbán-kormánynak".

A jobbikos képviselő megosztotta azt is a Kásler Miklóssal, hogy előzetesen ennél sokkal többet vártak az orvosból lett minisztertől. "Ön az elmúlt 160 napban megfagyott" - tette hozzá.

Kásler Miklós válaszában többek között elmondta, hogy az elmúlt 160 napban "mást sem csináltak, csak dolgoztak", több programot is megalkottak, így például a sürgősségi és az alapellátás kapcsán is.

"Önök dolgoztak, de ezt senki nem látta"

- vágott vissza a jobbikos, majd arra kérte a minisztert, mentse meg a magyar egészségügyet, mert ha nem teszi, az a székébe fog kerülni.

Kásler Miklós viszontválaszában ígéretet tett arra, hogy a Jobbiktól kapott üres könyvet meg fogja tölteni, mégpedig "emlékezetes módon", valamint hozzátette: "megfagyásról szó nincs, de felmelegedésről sem" (hogy ezt mire értette, számomra rejtély maradt).

(Címlap- és borítókép: Kásler Miklós és a könyv - fotó: Béli Balázs / Alfahír)