BRFK: a Kutyapárt elnökeinek előállítása során kábítószergyanús anyagot találtak

BRFK: a Kutyapárt elnökeinek előállítása során kábítószergyanús anyagot találtak

A rendőrök megbilincselték és elvitték a Magyar Kétfarkú Kutya Párt két társelnökét, Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsannát a kata radikális átalakítása elleni szerda esti budapesti tüntetésről - számolt be róla a Telex.

A portál egyik olvasója által készített videón látszik, előbb Kovácsot, majd Dömét bilincselik meg. A felvétel készítője szerint mindez hajnali fél egy után nem sokkal történt az Erzsébet híd budai hídfőjénél.

„Hölgyem, helyszínbiztosítással kapcsolatos szabálysértés miatt elő lesz állítva a kerületi rendőrkapitányságon, megértette? Önnel szemben kényszerítőeszközt fogunk alkalmazni”

– hallható az egyik rendőr a felvételen.

Egyébként Kovács Gergely megbilincselése még nem látható a videón, de az egyik rendőr elmondása szerint Dömét a Kováccsal szembeni intézkedés zavarása miatt állítják elő, mert „gátolta a munkájukat”.

A Telexnek később a rendőrség is megerősítette a történteket.

„Az Erzsébet hídon 2022. július 14-én 0 óra 30 perc körül néhányan a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszamentek az úttestre. Őrizetbe vétel nem történt, két embert szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő. Az egyiküknél kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott, emiatt büntetőeljárás is indult vele szemben”

– válaszolta a portál megkeresésére a BRFK.