Kedves Európa, na, most mehetsz el a francba!

 A bolgár-török határon leőttek  egy afgán migránst. Az Unió vezetői kiállnak Bulgária mellett. Emlékeznek, mi mit kaptunk Röszke után?

A hatóságok hivatalos verziója szerint egy nagyobb illegális határátlépő csoportot vett üldözőbe három rendőr. A migránsok egy híd alá menekültek be, ahol mintegy negyven-ötven ember gyűlt össze, akik szervezetten ellenálltak az intézkedésnek. Az egyik egyenruhás ekkor állítása szerint nem célzott, figyelmeztető lövést adott le. Ám a golyó gellert kapott a hídon, és a nyaka hátulján találta el egy huszonöt éves afgán férfit, aki a kórházban belehalt sérüléseibe. 

Már néhány órával az esemény után kiállt a sajtó elé Jean-Calude Juncker az Európai Bizottság, és Donald Tusk az Európai Tanács elnöke, hogy vizsgálatot követeljen tiltakozzon kizárással fenyegessen
kiálljon Bulgária mellett. 
Nem, nem egyszerűen nyugtázták, hogy ez történt, sajnáljuk, lapozzunk. Az Európai Bizottság elnöke konkrétan azt mondta:
Bulgáriával vagyunk.
Én meg azt, amikor ezt olvastam, hogy 
na, most mentek el a büdös francba, de tényleg!
Nem azzal van a baj, amit mondtak. Nincs okunk vitatni a bolgárok verzióját. Azt sem, hogy egy rendőr, aki minden fegyverhasználat után igen szigorú vizsgálatra számíthat, nem kapja elő ok nélkül a stukkerét. Brüsszel ezúttal nagyjából épeszűen reagált, akár elégedettek is lehetnénk. 
 
De a bitang mindenségit, 
mi miért nem érdemeltünk fele ennyi szolidaritást sem?
Emlékszünk, milyen vinnyogás fogadta a déli határkerítést? Emlékszünk, hogyan szörnyülködött az egész, rohadt, álszent nyugat-európai politikai elit? Emlékszünk, hogy az ENSZ főtitkára, és emberi jogi főbiztosa, hogy rángatták nemzetközi szégyenpadra az "idegen gyűlölő és szívtelen" Magyarországot? Emlékszünk, hogyan kapott az alkalmon a szerb, a román és a horvát kormány is, hogy rúgjon belénk egy embereset?
 
Úgy, hogy 
a magyar határon senki sem halt meg. 
Azon a magyar határon, ahol nagyjából 300 ezer illegális határátlépő után húztak fel technikai zárat. A bolgárok
már 2015 januárjában, néhány tízezer ember után építettek kerítést. 
És, most Juncker,  meg Tusk, akik egy lavórnyi turhát köptek már Magyarországra, kiállnak és azt mondják:
Je suis Bulgaria. 
Nehéz, és egyre nehezebb nem elhinni, hogy az egész Európai Unió egyetlen hatalmas magyarcsesztető kombinát. És egyre nehezebb érveket találni arra, hogy 
mégis mi a szart keresünk mi még ebben a nyomorult, gyépés osztályban?
Ahol minden tanár pikkel ránk, minden órán a leghátsó padba ültetnek, és amire mások csillagos ötöst kapnak, arra mi elégtelent igazgatói intővel. 
 
Juncker és Tusk ma is egy lépéssel közelebb vitt hozzá, hogy felborítsuk a padot, beintsünk a hülye igazgatónak és lelépjünk...