Kepli Lajos: „A minimum az volna, hogy ilyen képviselőkkel nem terheli sorait a Fidesz-KDNP”

Kepli Lajos: „A minimum az volna, hogy ilyen képviselőkkel nem terheli sorait a Fidesz-KDNP”

Mesterhármas.

A Fidesz a közelgő EP-választásra azt üzeni a szavazóinak, hogy megvédi azokat a politikusokat, akik vélhetően közpénzek ellopásában közreműködnek Kepli Lajos szerint. A jobbikos politikus ezért arra szólította fel a Soros György pénzén létrejött pártot, hogy zárja ki a méltatlanná vált képviselőiket.

Simonka György, Farkas Flórián és Pócs János. Három fideszes politikus, akikkel a jobbikos Kepli Lajos szerint jelenleg azt üzeni a Fidesz a választóinak, hogy megvédi azokat a képviselőket is, akik súlyos bűncselekménnyel hozhatók összefüggésbe.

A jobbikos politikus arra emlékeztetett: Simonka úgy vesz részt a szavazásokon, hogy 1,4 milliárdos költségvetési csalással vádolják, holott egy ilyen volumenű bűncselekmény esetén előzetesben kellene lennie. „Farkas Flóriánnak 1,6 milliárd forintért sem sikerült hidat építeni a munka világába”, de a pénz eltűnt, Pócs János pedig épp roma alkalmazottját fenyegette elégetéssel, miközben emberi mivoltában megalázta.

Kepli Lajos szerint az általa felsorolt „honatyák” úgy ülnek még mindig a kormánypárti padsorokban, hogy közben egy ellenzékire tizedennyiért is gyűlöletpropagandát zúdítottak volna. Példaként a mandátumát visszaadó Szávay Istvánt hozta, akinél bűncselekmény gyanúja nem merült fel, viszont egy manipulált felvétel miatt lejáratókampányt folytatott ellene a kormánymédia. Kepli úgy fogalmazott:

„Az Orbán-kormány nemcsak ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból, nemcsak, hogy egy félázsiai diktatúrát épít, hanem megvédi azokat a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható politikusait, akik teljességgel méltatlanok az országgyűlési képviselői tisztségre.”

Éppen ezért a Jobbik felszólítja a kormánypártokat, hogy határolódjanak el ezektől a politikusoktól, és  szólítsák fel őket mandátumuk visszaadására. Ha ez nem történik meg, akkor Kepli szerint világossá válik: a Fideszben az az elvárás, hogy a helyi politikusok a saját körzetükben kiskirályként működjenek és megfélemlítsék a lakosságot.

Számoltassa el a Fidesz a politikusbűnözőit! - Kepli Lajos sajtótájékoztatója ( 2019.04.05)

Uploaded by Jobbik Info on 2019-04-05.

Borítókép: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke (b) és Farkas Flórián (j)