Kérem a pénzt! – Mondta a jól nevelt rabló, ám a kasszás néni elkergette

Egy siófoki boltból próbálta meg a bevételt elvinni egy dunaújvárosi férfi, azonban a helyi rendőrök egy órán belül elfogták.

A férfi még szombaton tért be, egy siófoki utcában található boltba, majd az ott dolgozó alkalmazottól „Kérem a pénzt!” felkiáltással a bevételt követelte. A hölgy ennek nem tett eleget. A férfi próbált többször is a kasszához közelebb kerülni és pénzt kivenni, azonban az alkalmazott ezt megakadályozta, ezért végül üres kézzel távozott az üzletből - írja a police.hu.

A felsült rablót egy órán belül a Petőfi sétányon azonosították és igazoltatták, majd előállították a rendőrkapitányságra. A bűnbánó férfi időközben elmondta a nyomozóknak, hogy még pénteken egy siófoki fagyizóban a nyitott kasszafiókból készpénzt lopott el, mintegy másfél hete pedig lenyúlta egy munkatársa karóráját.

A nyomozók a 28 éves, dunaújvárosi H. Dénes Ferencet rablás bűntett kísérlet és két rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.