Továbbra sem találják a Kis-Dunában elmerült bv-seket, a TEK felfüggesztette a víz alatti kutatást

Továbbra sem találják a Kis-Dunában elmerült bv-seket, a TEK felfüggesztette a víz alatti kutatást

A Terrorelhárítási Központ irányítja a kutatást annak a 29 éves és 34 éves büntetés-végrehajtásnál dolgozó férfinek az ügyében, akik tegnap tűntek el a Kis-Dunában Rácalmásnál - derült ki a TEK közleményéből, amit az MTI-hez juttatott el.

A Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetnek és a Márianosztrai Fegyház és Börtönnek a munkatársa a szolgálati kutyák kiképzése közben merült el a vízben.

A TEK főigazgatója, Hajdú János a helyszínen irányította a mentés munkálatokat és a víz alatti kutatást.

A TEK feladata, hogy megteremtse azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket, melyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik a kutatást, amit a víz – felszínről részben nem látható – erőteljes sodrása és többirányú áramlása tesz rendkívül nehézzé és veszélyessé.

A kutatás tervezésébe, előkészítésébe és végrehajtásába a TEK koordinálásával a katasztrófavédelem munkatársai, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület mentőbúvárjai és a dunaújvárosi speciális mentők kapcsolódtak be.

A TEK tájékoztatása szerint a kutatás egyelőre nem vezetett eredményre, a speciális eszközök – a drón és a szonár technika – sem mutattak emberi életre utaló körülményt, ezért a víz alatti kutatást felfüggesztették.

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel keresik a bv kutyakiképzőjét és kutyavezetőjét.

A történtek körülményeinek vizsgálatát a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja.