Keresztbe állt egy busz a Margit hídon

Még várunk a BKV/BKK tájékoztatására, így egyelőre csak annyit tudni, hogy egy 4-6 pótlóbusz keresztbe fordult a hídon. Olvasónktól kapott fényképen az látszik, hogy a hídon a többi, kényszerűségből leállt pótlóbusz áll. Kérdés, ezeket mivel pótolják...

Egy biztos, a főváros közlekedése ennél nagyobb pofont már nem nagyon kaphat, de inkább ne kössünk erre fogadást...

Nagy valószínűséggel a sofőr úgy gondolta, sikerül a mutatvány, és meg tudja fordítani a csuklóst. Nem sikerült...

gh

A felújítás elkerülhetetlen, a káosz nem az

Tarthatatlan állapotok bontakoztak ki a ma reggeli munkakezdésre a budapesti Nagykörúton. A 4-6-os villamosok sínjeinek előre kalkulálható felújítása olyan közlekedési káoszt okozott, amely a Jobbik szerint elkerülhető lett volna.

Ezúton kérjük a közlekedés biztonságáért és szabályosságáért felelős szerveket, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az elkerülhetetlen felújítások ne lehetetlenítsék el teljesen a budapesti közlekedést.

A budapesti Jobbik azt javasolja, hogy az érintett útszakaszokon az illetékes hatóságok nagyobb rendőri jelenléttel segítsék elő a forgalmat akadályozó fennakadások elkerülését valamint azok mihamarabbi megszüntetését - áll a Jobbik budapesti szervezetének közleményében.

FRISSÍTÉS Végre megérkezett a BKV tájékoztatása

Ma délután 1 óra körül az egyik nagykörúti villamospótló autóbuszt a menetirányító diszpécser utasította arra, hogy álljon ki a forgalomból, mert korábban a Széll Kálmán téren részese volt egy koccanásos balesetnek, amelyet nem vett észre. Az utasítás értelmében a járművezetőnek az utasok leszállítása után egy arra alkalmas helyen visszafordulva a koccanás helyszínére kellett volna visszatérnie az ilyenkor szokásos vizsgálatok elvégzéséhez. A buszsofőr ugyanakkor a KRESZ szabályait figyelmen kívül hagyva a Margit hídon akart megfordulni, ám mivel az útpálya ott ehhez nem elég széles, az autóbusz egyik biztonsági berendezése fordulás közben megállította a járművet, amit csak 38 perccel később a BKV Zrt. műszaki szakemberei tudtak újraindítani. Az eset körülményeit a BKV Zrt. vizsgálja - áll a közleményben.

Ennyi.