„Allah akbar” – üvöltözte egy késes ámokfutó, akit járókelők tepertek le Ausztráliában

„Allah akbar” – üvöltözte egy késes ámokfutó, akit járókelők tepertek le Ausztráliában

A férfi egy nőt súlyosan megsebesített.

Járókelők fékeztek meg egy késsel felfegyverkezett ámokfutót Sydneyben, Ausztráliában – írja a 444.hu a BBC-re hivatkozva.

A férfi egy nőt súlyosan megsebesített egy hotelben, és másokat is megpróbált megkéselni a nyílt utcán. A járókelők azonban leteperték. A Twitterre több videót is feltöltöttek az ámokfutó megfékezéséről, aki egy hatalmas konyhakéssel azt üvöltözte: „Allah akbar”.
 

 

 

 

 

Frissítés:

Gavin Wood felügyelő a The Sydney Morning Herald című napilapnak úgy nyilatkozott, hogy egy nőt szállítottak kórházba, az állapota stabil – írja összefoglalójában az MTI.

A támadás után hírügynökségek eltérő értesüléseket közöltek az áldozatok számáról: az AFP francia hírügynökség szerint a támadó - akinél konyhakés volt - a nőn kívül mást nem sebesített meg, a Hszinhua kínai és az EFE spanyol hírügynökség több sebesültről adott hírt. A Sky News nevű hírportál helyszíni tudósítója szerint egyelőre nem tudni az áldozatok számát.

Az EFE hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a támadót a rendőrök kiérkezése előtt a járókelők székek, ládák és fémrudak segítségével ártalmatlanították.

Ugyancsak a Sky News szerint a férfi azt kiabálta a rendőrök felé, hogy

„Lőjetek le! Meg akarok halni!”

A riporter hozzáfűzte, hogy több szemtanú szerint a fehér férfi elfogásakor azt kiabálta, hogy

„Allahu Akbar!”, ám ezt hatósági források nem erősítették meg.

A hírportál sydneyi hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a rendőrség szerint elszigetelt esetről volt szó, és nem kell további támadásoktól tartani. A rendőrség azt közölte, hogy jelenlegi tudomásuk szerint a támadásnak nem volt előzménye.

Frissítés:

A támadás után egy órával a rendőrség egy női holttestet talált egy épületben abban az utcában, ahol a késelés történt. 

„Az összes jelenlegi információnk arra utal, hogy a két bűncselekménynek köze van egymáshoz”

 - mondta az SBS ausztrál műsorszóró társaságnak adott nyilatkozatában Mick Fuller, Új-Dél-Wales állam rendőrfőnöke, de a halott nőről több információt nem közölt.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök mikroblogján súlyos aggodalmát fejezte ki a támadás miatt, és együttérzését fejezte ki azokkal, akik érintettek voltak benne.