Közzétette a BRFK a csepeli buszos késelésről készült videót

Közzétette a BRFK a csepeli buszos késelésről készült videót

Mint ahogyan korábban beszámoltunk róla, csütörtök reggel a csepeli Szent Imre téren várakozó 151-es buszon egy női utason SZFE-s maszk volt, ami a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel való szolidaritásként terjedt el, miután az oktatási intézményt kisajátította a kormányzat. A maszk miatt szóváltás alakult ki, majd egy férfi késsel megsebezte a nő arcát.

A busz biztonsági kamerája rögzítette a késelést, ezen videót közzé is tette a BRFK, melyen jól látszik, ahogy a férfi szóba elegyedik a nővel, s annak SZFE-s maszkja miatt elővesz egy bicskának tűnő tárgyat a zsebéből. A videón ezt követően már azt látni, ahogy az áldozat leveszi a maszkját és az arcát törölgeti. 

A 37 éves férfit egyébként pár órával a támadás után azonosították, később őrizetbe is vették. Az ORFK közleménye szerint a férfi részben beismerő vallomást tett, és azt mondta, azért támadt a nőre, mert "olyan jelképet ábrázoló maszkot viselt, amellyel nem szimpatizál".  Az ügyészség kezdeményezte a férfi letartoztatását, erről szombaton dönthet a bíróság. 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/U7i62VVDy5M.jpg?itok=0zdTN4fe","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=U7i62VVDy5M&feature=emb_logo","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}