Kétezer kutyát és macskát gyilkolt le kegyetlen módon egy állatmenhely tulajdonosa

A málagai bíróság a lehető legmagasabb büntetést szabta ki a 72 éves asszonyra, de a bíró az ítélet kihirdetésekor hangsúlyozta, hogy szerinte súlyosabb büntetés járna a vádlottnak, ezért úgy véli: szigorítani kellene a spanyol büntetőtörvénykönyvet.

Az asszony a kilencvenes évek óta működtette az állatmenhelyt, amelyet a helyi önkormányzat anyagilag is támogatott, hogy befogadja, gondozza, és megfelelő gazdákhoz juttassa a kóbor kutyákat és macskákat.

Azonban a menhelyen ehelyett elaltatták a teljesen egészséges állatokat, 2008 és 2010 között több mint kétezret, ráadásul különösen kegyetlen módon. Az előírtnál kisebb dózisú injekciót adtak be nekik, hogy spóroljanak, és a véna helyett az izomba fecskendezték a szert, ezzel hosszú és fájdalmas agóniára ítélve az állatokat. A tulajdonos bűntársa egy 55 éves alkalmazott volt, a férfi egy év börtönt és mintegy négyezer eurós pénzbüntetést kapott. A bíróság szerint az asszonyt az anyagi haszonszerzés vezette, mert felvette a menhelynek járó támogatást, miközben az épületben jól jövedelmező kutyapanziót működtetett.