Kétszer is lebukott a szerb embercsempész, végül három évet kapott

Első elítélése után néhány nappal újra határsértőket akart Ausztriába szállítani egy szerbiai embercsempész, emiatt gyorsított eljárásban hároméves börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság.

Szanka Ferenc közölte, a férfit nem jogerősen április 5-én ítélték embercsempészés bűntette miatt egy év börtönre és kiutasításra.

A férfi szombaton ismét Magyarországra érkezett autójával, miután megbízták, hogy a határ közeléből Ausztriába vigyen szíriaiakat. A vádlott hajnali öt óra körül Mórahalom külterületén vett fel gépkocsijába tizenegy szíriai állampolgárt, akit röviddel korábban más embercsempészek kísértek át a zöldhatáron. A rendőrök az indulás után megállították a járművet, és a vádlottat őrizetbe vették.

A járásbíróság - az ügyészség indítványával egyezően - több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, ezért három év börtönre ítélte, és négy évre kiutasította Magyarország területéről. A bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását is. A vádlott és védője a büntetés és az előzetes letartóztatás elrendelése miatt is fellebbezett.