Egy négyfős strómancéggel közbeszerzett magának csarnokot a siófoki kézilabdaklub menedzsmentje

A pénz megint Orbán rokonaihoz kerül.

A Peszter Ingatlanforgalmazási, Építőipari és Kereskedelmi Kft. nyerte a siófoki Kiss Szilárd sportcsarnok befejezési munkálatait – szúrta ki a Menedzsment Fórum. Mivel a cég munkavállalóinak száma (az úgynevezett átlagos statisztikai létszám) mindössze 4 fő, így lehetetlen is, hogy ők maguk kivitelezzék a Siófok Kézilabda Klub Sport Egyesület (Siófok KKC) által kért munkát, melynek becsült összege 1,8 milliárd forint. Mint a portál írja, a beruházásban segítségükre lesz

  • az Elios Zrt. (Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak volt cége),
  • a West Hungária Bau Kft. (mely Tiborcz István üzlettársának cége),
  • Bognár József egyéni vállalkozó.

Na, de ki is ez a Peszter Kft., aki 2014-ben és 2015-ben 0, azaz nulla forint árbevételt produkált, és a tenderben rögzített, utolsó három évben elért legalább 450 millió forintos árbevételt csak 2016-ban ugrotta meg (épphogy)?

A Peszter Kft.-t 2015. novemberben vette meg Pataki Adrienn. Ő 2008-tól 2013-ig a Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft. tulajdonosa (egy rövid ideig ügyvezetője is) volt. Ő a Pesztert 2016 nyarán eladta Babják Csillának azzal, hogy a cég ügyvezetője egy bizonyos Baller András maradt. Pataki és Baller András felesége pedig együtt voltak tulajdonosok a Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft.-ben. Jelenleg utóbbi cégnek csak egy tulajdonosa van, Fodor János, aki Ballerné testvére.

Fodor János egyúttal – mily véletlen! – a tendert kiíró Siófok KKC ügyvezetője is! Mi több, a Paszter-ügyvezető Baller András a Siófok KKC-ben a felnőtt és utánpótlás vezetés asszisztensi feladatkörét is ellátja. A Siófok KKC elnöke a bírósági nyilvántartás szerint Dr. Csihony József, aki – újabb véletlen! – a Fodor–Baller családi vállalkozás, a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub Kft. „könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatok irányításáért, vezetéséért felelős vezetője” (idézet a Kft. 2016-os kiegészítő mellékletéből), azaz főkönyvelője.

Röviden tehát: a Siófok KKC 1,8 milliárd forint közpénzért befejezteti a kézilabdacsarnokot, ehhez a menedzsment vásárol magának egy strómancéget, melybe az ügyvezető a saját sógorát, egyúttal klubbeli segítőjét ülteti, majd ezzel a strómancéggel – mint egyedüli érvényes pályázóval – megnyereti az 1,8 milliárdos közbeszerzést. A beruházásból pedig ismét Orbán Viktor veje kaszál.