1,6 milliárdból épülhet újabb kézilabdacsarnok Balatonfüreden

1,6 milliárdból épülhet újabb kézilabdacsarnok Balatonfüreden

A beruházást júliusban nemzetgazdasági szempontból kiemelt fontosságúnak nyilvánította a kormány. A kivitelezést a Gótika Kft. végezheti, amelynek tulajdonosa a fideszes többségű Balatonfüredi önkormányzat, és a vele leszerződést kötő Balatonfüred Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány - írja a 24.hu.

2017-ben a Direkt36 írta meg, hogy az alapítvány félmilliárd forint támogatást kért és kapott a Magyar Kézilabda Szövetségtől egy bentlakásos akadémiai kollégium megépítésére, de az épület végül négycsillagos szállodaként nyitott ki... A kivitelezést közbeszerzésen akkor ugyancsak a Gótika Kft. nyerte el, az épület ára pedig végül nettó 813,5 millió forint lett, a tao-pénzen felüli önrészt az önkormányzat adta.

Legutóbb egyébként 2013-ban adtak át új kézilabda-csarnokot Balatonfüreden. Akkor a Lóczy Lajos Gimnázium és Idegenforgalmi Szakközépiskolában alakítottak ki egy 20×40 méteres, kétfelé osztható kézilabda pályát lelátókkal, orvosi szobával, öltözőkkel. A beruházás teljes költsége 562,5 millió forint volt, ebből 394 millió forintot a társasági adóból, a TAO-program keretében szedtek össze. Emellett Balatonfüreden van egy nemzetközileg is hitelesített kézilabdapálya, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.