Kiáll a Jobbik IT a székelyföldi vármegyések mellett

Magyarságukban és emberi méltóságukban alázzák meg őket, nem biztosítják azon alapvető jogukat sem, hogy anyanyelvüket használhassák az eljárás során, a védelmükre érkező ügyvédeket pedig lebeszélik a jogi képviseletről. A román médiában egyenesen terrorcselekményt emlegetnek, mondván, robbanóanyagokat foglaltak le. Ezzel szemben a házkutatásoknál jelen levő tanúk szerint a hatóságok mindössze bontatlan szilveszteri petárdát, csillagszórót, pólókat, valamint magyar és székely zászlókat koboztak el.

A román hatóság célja egyértelmű: megfélemlíteni azt az erdélyi mozgalmat, ami az elmúlt években oly sokat tett a magyar identitás megőrzéséért. A példátlan eljárással azt üzenik az egész erdélyi magyarságnak, hogy aki fel meri vállalni nemzeti identitását, az hasonló brutalitásra és jogfosztásra számíthat.

A Jobbik fennállása óta élharcosa a határon túli magyarság védelmének, míg a Fidesz csupán a szavazatszerzés lehetőségét látja az elcsatolt területeinken élő honfitársainkban. Követeljük, hogy a magyar külügy álljon végre a sarkára, és védje meg a határ túloldalán élő, magyar állampolgársággal is rendelkező hazafiakat a román állam terrorjával szemben. Követeljük, hogy a román hatóságok a médiában terjesztett rémhírek helyett mutassák be a bizonyítékokat, azok hiányában pedig engedjék szabadon a fogva tartott székely vármegyést.