Kiborultak az úszók, kiálltak Hosszú Katinka mellett! Ha rajtuk múlik, Gyárfásnak befellegzett

Szerintük Gyárfás Tamás üres frázisokat pufogtat, melyeknek a valóságtartalmuk csekély.

„A sportolók névvel, de akár anonim módon is elmondhatják: kit mi segítene abban, hogy még az eddigieknél is jobb eredményt érhessenek el. A felmérés eredménye nyilvánosságra kerül” – írta a testület az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében. A „nyugodt légkört”, „közös összefogást” kívánó elnökségi állásfoglalás közvetlen előzménye az, hogy Hosszú Katinka és Gyurta Dániel megnyilatkozásai után Kapás Boglárka is megszólalt annak kapcsán, hogy nincs rend a magyar úszás körül.

Az úszószövetség és a versenyzők nyilvános vitáját kedden Hosszú Katinka indította el, aki több mindent is számon kért a szövetségen, egyúttal lemondásra szólította fel Gyárfás Tamás elnököt, utóbbi azonban közölte, hogy nem kíván lemondani. Hosszú, Gyurta és Kapás nyilatkozatához csatlakozott többek között Bernek Pétert képviselő cég, illetve Verrasztó Evelyn és Dávid is. A Verrasztó-testvérek szerint

a jelenlegi generáció rangidős és élvonalbeli versenyzői mind hasonlóképpen gondolkodunk, hisz hosszú évek óta saját bőrünkön tapasztaljuk a jelenlegi rendszer működésének jó és rossz oldalait.

A többek között a Bernek Péter ügyeit intéző menedzseriroda a STRONGAA szerint

a szövetség elnöke által elmondottak, miszerint ő és kollégái mindenben lesik versenyzőik kívánságait és ott támogatják őket, ahol tudják, valójában csak üres frázisok, valóságtartalmuk csekély!

Hozzátették, a MÚSZ nem tekint egyenrangú partnerként a versenyzőkre, a szakemberekre, a konstruktív együttműködés szövetségnek nem célja, egyeztetni és az általuk elgondolt irányvonaltól eltérni nincsen lehetőség. Mi több az általuk képviselt sportoló esetében Gyárfás Józsefék éltek a Katinka által említett „módszerekkel”. Többek között akkor, amikor a 2015 decemberében bejelentett, 2016-ra vonatkozó támogatást, amelynek célja a zavartalan riói felkészülés biztosítása lett volna visszatartották (és tartják a mai napig), egyoldalú, a sportolót kiszolgáltatottá tévő szerződést akarnak aláíratni vele, kvázi sajátjukként gazdálkodva a sportoló képmásával, nevével.

Miközben Gyárfás arról beszél, hogy az úszók csak több pénzt akarnak, hogy, hogy nem, Gyárfás Tamás kibulizta, hogy az ő tulajdonát képező, és ezidáig eladó sorban lévő egykori Nap TV-székházat bérelje ki a vizes vb szervezésével megbízott cég, melynek ügyvezető igazgatója teljesen véletlenül Gyárfás beosztottja.