Kim Dzsongun szerint Észak-Korea és Oroszország "legyőzhetetlen harcostársak"

Kim Dzsongun szerint Észak-Korea és Oroszország "legyőzhetetlen harcostársak"

A kommunista diktátor a háborúzó Putyinnak azt üzente, a szoros bajtársias kapcsolatok a jövőben is fennmaradnak köztük.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető Vlagyimir Putyin orosz elnöknek küldött üzenetében úgy fogalmazott, hogy országaik "legyőzhetetlen harcostársak" - jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség szerdán.

Az MTI azt írja, Oroszország június 12-i nemzeti ünnepe alkalmából Kim kijelentette, hogy szerinte egy orosz űrrepülőtéren Putyinnal tett tavalyi látogatása határozottan emelte a két ország "évszázados stratégiai kapcsolatát".

"A jelentőségteljes kötelékek és a szoros bajtársias kapcsolatok a jövőben is fennmaradnak köztünk, és tovább szilárdítják majd a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság és Oroszország kapcsolatainak örök mérföldkövét az új korszakban"

- tette hozzá dagályos szavaival Kim.

A kommunista diktatúra feje ezeken felül méltatta Moszkvát, amiért képes sikereket elérni az erős ország kiépítéséért tett erőfeszítéseiben, annak ellenére, hogy kénytelen "elnyomni és elpusztítani az ellenséges erők felől érkező kihívásokat, szankciókat és nyomást".

A Vedomosztyi című orosz lap hétfőn arról számolt be, hogy Putyin az elkövetkező hetekben látogatást tehet Vietnamban és Észak-Koreában.

(Címlapkép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezetőVosztocsnij űrrepülőtér kilövőállását nézi meg 2023. szeptember 13-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Mihail Metzel)