Kínos! Még mindig hirdetik a letelepedési kötvényeket a gazdag araboknak

Kétséges, hogy a kormányzatnak szándékában állna kiveztni a kötvényeket.

„A magyar letelepedési kötvény él és jól van”

– idézi a Magyar Nemzet az arabianbusiness.com nevű oldalt.

Hungarian Residency Bond: No cancellation foreseen

Hungary's Residency Bond Program is alive and well, according to Hungary's Prime Minister. In his remarks in a weekly interview on Hungarian State Radio this morning, Viktor Orbán said the government will not adhere to the far-right opposition party Jobbik's wishes that the government cancel the Hungarian Residency Bond programme.



Az angol nyelvű cikk meglepő aktualitással mutatja be a Jobbik és a Fidesz közti vitát, emlékeztetve Orbán Viktor miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújára:

Orbán arra játszik, hogy elbukjon az alaptörvény-módosítás?

A hetedik alaptörvény-módosítás nemzeti ügy, amely nem köthető össze semmilyen pártpolitikai vitával, gazdasági kérdéssel - mondta a Kossuth Rádióban a miniszterelnök, aki jelezte: nem tudják elfogadni a Jobbik kérését. Mint ismert, a Jobbik ragaszkodik hozzá, hogy a kormány a letelepedési kötvények intézményét is megszüntesse.

Az emirátusokbeli ArabianBusiness.com oldalon megjelent PR-cikket a 30 országban letelepedési kötvényekkel üzletelő Arton Capital rendelhette meg. Mint írják, azért volt szükség a cikk megjelentetésére, mert vállalták, hogy az értékes ügyfeleket mindig a legfrissebb információkkal látják el, írja az mno.hu.

Ez mindenesetre kétségbe vonja azokat a nyilatkozatokat, hogy a kormányzatnak szándékában állna (vagy korábban szándékában állt volna) kivezetni a kötvényeket a piacról.

"Üzenjük a Fidesznek: a 98 százalék a letelepedési bizniszre is nemet mondott!"

Izgalmas nap lehet szerdai a parlamentben, legalábbis azok számára, akik élvezetüket lelik a politikai pengeváltásokban. Az ülésnap 11 órakor kezdődik, interpellációkkal, a kérdések órájával, majd pedig az azonnali kérdésekkel. A parlament honlapján elérhető információk alapján a kormánynak kellemetlen perceket fog okozni a Jobbik.