Király Gábort csábíthatja polgármesternek a Fidesz Szombathelyen

Király Gábort csábíthatja polgármesternek a Fidesz Szombathelyen

Újabb sportolóra csaphat le a Fidesz: a 24.hu szerint Király Gábort, a magyar labdarúgó-válogatott egykori klasszis kapusát kérte fel a kormánypárt, hogy színeikben induljon a szombathelyi polgármester-választáson.

A lap azt írja, az értesülést a sportoló környezetéből többen is megerősítették, de Király még nem mondott igent. A nemrég visszavonult, jó hírben álló sportolóra azért lehet nagy szüksége a Fidesznek, mert a helyi, alapvetően jobboldali-konzervatív Pro Savaria Egyesületben politizáló Horváth Miklós alpolgármester még január 8-án - a fideszes képviselők távollétében - megszavazta a közgyűlés aktuális napirendjét, így a testület le tudta szavazni a rabszolgatörvényt.

"Orbán Viktort levegőnek nézik Brüsszelben" | Alfahír

Nem lehet mondani, hogy Szombathelyen az utóbbi hónapokban unalmas lett volna a helyi közélet.

Ezt követően az ellenzék lényegében többségbe került, és a várost azóta baloldali, jobbikos és a már említett Pro Savaria-s képviselők irányítják.

És bár egyelőre még polgármesteri szinten a Fidesz irányít, de a város közgyűlési többségét is megszerző ellenzék ősszel is közösen fogja megmérettetni magát, így esélyes lehet a polgármesteri cím elhódítására is. A Fidesznek ezért jó oka van kapkodni, és a lehető "legnagyobb nevű" embereket maga mögé állítania - már ha sikerül.

Király Gábor így reagált:

"26 évnyi profi labdarúgó karrier után jelenleg a szabadságomat töltöm, a visszavonulásom bejelentése óta nem adtam nyilatkozatot, interjút! Ez a közlemény is azért született, mert rólam megalapozatlan hír jelent meg számos hazai oldalon. Minden hiteles információ velem kapcsolatban a hivatalos oldalamon, a kiralygabor.eu-n  érhető el! Kérem az adott médiumokat ne éljenek vissza a nevemmel, velem kapcsolatban ne hozzanak le légből kapott információkat!

Maradok továbbra is a sport elkötelezett híve!

Tisztelettel: Király Gábor"