Kirúgták az SS-tetoválásos biztonsági őrt az atlétikai vb-ről

Kirúgták az SS-tetoválásos biztonsági őrt az atlétikai vb-ről

Nem volt szerencsés választás a kormányközeli Valton Security részéről, hogy SS tarkótetoválással rendelkező kollégájukat egy olyan nagy nyilvánosságú eseményre küldték, mint a szombaton startolt atlétikai világbajnokság. Botrány lett belőle.

SS-tetoválással a nyakán sétált egy valtonos biztonsági őr az atlétikai vébén – számolt be a Telex, akiknek egy olvasó számolt be a náci őrző-védőről. A lap megkérdezte a szervezőket, hogy mi az álláspontjuk egy ilyen jelképről a rendezvény munkatársai esetében. A Budapest 2023 Nzrt. válaszában azt írta nekik, hogy a kép már szombaton nap közben eljutott a szervezőbizottsághoz, az eset számukra teljes mértékben elfogadhatatlan,

így azonnali intézkedést kértünk a biztonsági szolgáltatást nyújtó alvállalkozótól.

Nem volt egyértelmű, hogy ez azt jelenti-e, hogy kirúgták az őrt, egy félreeső helyre osztották be, vagy letakartatták vele a náci tetoválást, ezért a lap a Valton-Sec Zrt-t is megkereste. A biztonsági cég végül az ATV-nek válaszolt: kirúgták.

A Valton azt a magyarázatot fűzte hozzá az esethez, hogy korábban nem tűnt fel nekik a Harmadik Birodalom fekete egyenruhásainak rúnajelképe, mivel az illető a felvételi elbeszélgetésen kapucnis pulcsiban jelent meg. Az atlétikai vb nyitónapján azonban a Valton is észlelte az SS-tetoválást, így a cég tájékoztatása szerint a szóban forgó férfit elbocsátották a cégtől.

Mit sem sejtve, hátratett kézzel őrizte a rendet az SS-tetoválásos valtonos.

(Címlapkép: Telex/rATV olvasó)