Kirúgták az orvost, miután Clinton egészsége miatt aggódott

A New York Post Page Six nevezetű oldala egy Pinkskyhez közelálló forrásra hivatkozva arról írt, hogy az erősen Clintont támogató CNN testvércsatornája maffiamódszerekkel ment neki a műsorvezetőnek. Először azt követelték tőle, hogy vonja vissza a megjegyezéseit, de Pinsky erre nem volt hajlandó. Ezután ijesztő és hátborzongató hívásokat, illetve e-maileket kapott.

A „Dr. Drew” augusztus 16-ai műsorában Clinton egészségügyi állapotával kapcsolatban Pinsky azt mondta, nem csak az egészségéért, hanem az egészségügyi ellátásának minőségéért is aggódik. Mindezt arra alapozta, hogy egy másik orvossal is megvizsgáltatta a demokrata elnökjelölt egészségügyi jelentéseit.

„Mindketten arra a következtetésre jutottunk, hogyha olyan ellátást nyújtanánk, mint amilyet ő kapott, szégyellnénk megjelenni a rendelőinkben”

– fogalmazott Pinsky. Hozzátette:

„Az emberek kinevetnének. Az értékelésünk szerint az 50-es évek szintjén van az az egészségügyi ellátás, amelyben ő részesül.”

Nyolc nappal később, a CNN alelnöke, Ken Jautz bejelentette, hogy a szeptember 22-i műsor lesz a „Dr. Drew” utolsó epizódja.

„Dr. Drew és a csapata több mint öt éven keresztül gyártotta a kreatív anyagokat és szeretném megköszönni nekik a kemény és kiváló munkát, amit végeztek” – írta Jautz a közleményében.

A műsorvezető szóvivője a Page Six állításaival szemben azt mondta, hogy a műsor megszüntetéséről és Pinsky távozásáról már a Clintonnal kapcsolatos kijelentések előtt megszületett a döntés. A műsorvezető azonban már az augusztus 16-i műsor előtt, egy januári rádióinterjúban is azt állította, hogy aggódik Clinton egészségügyi ellátásának minősége miatt. De egy korábbi műsorában is a demokrata elnökjelölt állapotáról beszélt, később „megalapozatlan kijelentéseiért” bocsánatot kellett kérnie.

A Youtube-on tucatnyi videót lehet találni Hillary Clinton bizarr fejrángásairól, ami egyesek szerint valamilyen idegrendszeri betegésgre utalhat

Nem Dr. Drew Pinsky az első és egyetlen, aki Clinton egészségével foglalkozott. A Breibart egy augusztusi cikkében arról írt, hogy Martin Shkreli, a Turing Pharmaceuticals gyógyszeripari vállalat volt vezérigazgatója azt mondta: Clinton nem őszinte az egészségügyi állapotával kapcsolatban, és Parkinson-kórban szenved.

„Parkinson-kórja vagy más súlyos neurológiai betegsége van. Magára szavazok, ha őszinte lesz az egészségéről”

- írta a Twitteren a demokrata elnökjelöltnek.

Donald Trump republikánus elnökjelölt korábban nem egyszer célzott Hillary Clinton esetleges betegségére, a republikánusok pedig többször is kérték a Demokrata Pártot, hogy hozzák nyilvánosságra a demokrata elnökjelölt egészségügyi kartonját, amiből kiderülne, hogy szenved-e idegrendszeri betegségben. Clinton azonban erre nem volt hajlandó.

A humorista Jimmy Kimmel egy augusztusi műsorában elutasította a vádakat, hogy rossz lenne az egészségügyi állapota. Felidézte, hogy tavaly októberben, a National Enquirer azt írta: hat hónapon belül halott lesz, azóta minden lélegzetvételnél úgy érzi, hogy újjászületik. Jó egészségi állapotát demonstrálva még egy dunsztos üveget is kicsavart, amire nem lenne képes, ha Parkinson-kórban szenvedne.