Kisgyerekes apát raboltak ki a vonaton, egy Facebook-posztban szúrta ki egy rendőr

Kisgyerekes apát raboltak ki a vonaton, egy Facebook-posztban szúrta ki egy rendőr

Egy helyi csoportban keringő posztot csípett el egy örkényi rendőr: pici lányával a karjában utazó apát raboltak ki a vonaton. Villant a kés – „ugye nem akarsz bajt?” felkiáltással, majd gazdát cserélt kétezer forint – számolt be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Testvére állítólagos ötezer forintos tartozását akarták rajta behajtani, elutasítását rosszul tűrték az ismeretlenek. – számolt be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldala. A penge láttán, az üres vasúti kocsiban ülő az apa - leginkább gyermeke miatt aggódva – átadta a nála lévő kétezer forintot. A támadók szerencsére megelégedtek ennyivel, zsebre vágták, majd elszeleltek.

Az ügy a Facebookon indult és a tettesek számára a zárkában ért véget.

A közösségi médiában terjedő bejegyzést kiszúró rendőr riasztotta kollégáit, néhány órával később pedig már társaságukban tudhatták a késes párost. A kecskeméti férfi és örkényi társa tagadták a bökő használatát, állították: ők nem erőszakoskodtak, nemes egyszerűséggel kérték és kapták a bankót.

Az ügyészség és a bíróság a dabasi rendőrökkel értett egyet: rablás miatt letartóztatták a támadókat.

A rendőrök hangsúlyozták, hogy a közösségi médiában posztolás nem mindig jut el hozzájuk, így érdemes inkább a 112 segélyhívón vagy személyesen jelezni a bűneseteket.

(Címlapkép: Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság/facebook)