Kisnyugdíjasokkal fizettetné ki Török Zsolt bírságát az MSZP

Török Zsolt az az ember, aki a hazai baloldal hat-hét éve tartó vergődését könnyes-nyálas paraguayi szappanoperából, egy pillanat alatt fergeteges abszurd vígjátékká tudja varázsolni. Ezúttal is sikerült neki. Emberünk pert vesztett Selmeczi Gabriellával szemben, akiről azt állította, hogy a 3 ezer milliárd forint értékű államosított magánnyugdíjpénztári vagyonból "személy szerint is" 500 milliárdos értékben MOL-részvényeket vásárolt. Ami azért a valóban elképesztő méreteket öltő fideszes korrupció mellett is első látásra ordenáré baromságnak tűnik. Kiderült, hogy az is.

Selmeczi pedig perelt, és meg is nyerte, hiszen a légből kapott marhaságot Török nyilván nem tudta bizonyítani a bíróságon. Az MSZP volt szóvivőjét

félmilliós kártérítésre, és a százezer forintos perköltség

megfizetésére ítélték. Zsolt azonban szegény ember, 2010 óta kiesett a parlamentből is, és egy, azóta már törölt Facebook bejegyzéséből azt is megtudhattuk, hogy mindössze 66 ezer forintot keres. Igaz, az online rinyálás után egy nappal már állást kapott egy zuglói önkormányzati cégnél, ott azonban csak 200 ezret keres. Így aztán ismét a közösségi oldalon sírta el bánatát, ezúttal anyagi segítséget is kérve követőitől.

Kedden azonban kiderült, hogy a vörös segély már rég megérkezett:

az MSZP egy hónappal ezelőtt kifizette a kártérítést Selmeczinek.

Ám a gyűjtés így sem vált okafogyottá, mivel az elvtársak azért nem tolják túl a karitatív bicajt: az összeg felét Töröknek vissza kell térítenie, illetve a hátát nyomja a százezres perköltség is. A pénz annyira hiányozhat a híres MSZMP matricás széfből, hogy a gyűjtéshez csatlakozott maga a párt is. Gőgös Zoltán alelnöknek a párt honlapján közzé tett nyilatkozata szerint a frakció tagjai "magánemberként" is segítik az "igazságot kimondó" politikust. Ám úgy tűnik, a szocik képviselőcsoportjának 29 tagja nem tudta összedobni a bírság fennmaradó felét, így remélik, hogy példájukat "a demokrácia és a szólásszabadság hívei minél nagyobb számban követik".

És akkor még egyszer írjuk le:

350 ezer forintról

beszélünk. Egy frakció tagra 12 ezer forint jutna. A Magyar Szocialista Párt, illetve a pártalapítvány éves költségvetése a 2016-os évben 661 millió forint.

Ehhez képest Török Facebook falán lelkes kisnyugdíjasok és családanyák írják büszkén, hogy már el is utalták a támogatást. Többen szabadkoznak is, hogy alacsony jövedelmükből sajnos csak kisebb összeget tudnak küldeni. És az embernek itt fagy le az arcáról a vigyor. Az abszurd vígjáték ezen a ponton fordul át gyomorforgató, nyomorult balkáni low budget horrorba.

Magyarország harmadik legtöbb költségvetési támogatásából gazdálkodó pártja, csóró szimpatizánsok pénzét kéri,

hogy saját nevelésű, de már számukra is kínos hülyegyereküknek egy forintjába se kerüljön, ha baromságokat hadovál.

A helyzet az, hogy tévedtem: Török Zsolt nem csak szórakoztatóipari fenomén. Élő időkapszula is, aki mindig kéznél van, ha hat év fideszes arroganciája és korrupciója után elfelejtenénk, hogy 2010 előtt milyen arcok kormányozták ezt az országot.