Megérte: 112 millió forintért cserélik a három éve átadott, 2,5 milliárdos kisvárdai stadion gyepét

Megérte: 112 millió forintért cserélik a három éve átadott, 2,5 milliárdos kisvárdai stadion gyepét

A megbízáshoz ezúttal teljesen új arcok fértek hozzá, mint akik eddig nyerték el a munkákat a szabolcsi kisvárosban - írja az Mfor.hu.

Mint ismert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, mindössze 16 ezer fős Kisvárdán eredetileg 120 millió forintért terveztek stadiont építeni, a beruházás azonban végül 2,5 milliárdos projektté nőtte ki magát, ami végül 2018 augusztusában készült el. 

A gazdasági portál azt írja, most eljött az idő, hogy lecseréljék a gyepszőnyeget, ráadásul nem is akármilyenre. A kisvárdai focicsapat honlapján azt írja, a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelezők

a Hatko Hibridgrass (UEFA, FIFA preferált technológia) rendszert telepítik, amelyet a gyártó – többek között – az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban kivitelezett. Ott, ahol eredetileg a 2021-es Bajnokok Ligája-döntőjét játszották volna, ám a vírusszabályok miatt megfosztották Törökországot a rendezéstől. Az idei Európa Liga-döntőnek helyszínt adó lengyelországi Gdansk Stadion pályája is Hatko Hibridgrass-technológiával épült. Így elmondható: a Kisvárda Master Good labdarúgói, olyan pályán játszhatnak majd, mint Európa legjobb klubcsapatai.

Az említett technológia előnye a gyökér és a laza altalaj kapcsolata, amely egybefüggő, stabil hybrid felületet eredményez. A műfű segíti az élőfű szálakat stabilizálni, ezzel elősegítve a gyökeresedést, és védi az élőfüvet a káros UV-sugaraktól. 

"A rendszer egyesíti az optimális gyepfelületet és az optimális futballt, ami azt jelenti, hogy növekszik a játékidő és könnyebb a karbantartás" - írják.

A lap megkereste a focicsapatot, hogy megtudja, miért volt szükség a gyepszőnyeg cseréjére, valamint terveznek-e a közeljövőben további beruházásokat a létesítményen, de nem kaptak választ.

Ami biztos, hogy a közbeszerzést a nettó 112,2 milliós ajánlatot benyújtó Global Sport nyerte el, a munkát július 30-ig el kell végezni a használatbavételi engedélyek megszerzésével együtt.

Tóth Viktor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei megyei közgyűlés jobbikos tagja Facebook-oldalán kommentálta az ügyet. Úgy véli, a gyepcsere egy újabb példa arra, hogy "dübörög a gazdaság hazánkban, itt a tejjel-mézzel folyó kánaán!".

Mindenkinek mindene megvan, tele vagyunk munkahelyekkel, tökéletes az oktatás, az egészségügy, senki nem ment tönkre a járvány alatt, senkinek nincs szüksége segítségre, a vendéglátósok, a nyugdíjasok vagy akár a gyári melósok mind kárpótolva lettek mindenért és már semmi nem hiányzott Kisvárdának sem, csak 112 millióért lecserélni a stadion alig három éves gyepszőnyegét! Legfeljebb majd a város megint odadobja a focinak az éves költségvetési tartalékát és megint elengednek majd pár tucat dolgozót a közintézményekből! Kedves fidesz-hívek, lehet tapsikolni!

- fogalmazott keserűen posztjában Tóth.