Kivéreztetett egészségügy: Múlt hét óta víz és fűtés sincs az Uzsoki Kórház egyik osztályán

Kivéreztetett egészségügy: Múlt hét óta víz és fűtés sincs az Uzsoki Kórház egyik osztályán

Íme egy újabb bizonyíték arra, hogy Orbán kormánya teljesen kivérezteti az állami egészségügyet. Péntek óta nincs víz és fűtés az Uzsoki Kórház egyik osztályán. Egészen tragikus a helyzet.

Péntek óta nincs víz és fűtés a budapesti Uzsoki Utcai Kórház belgyógyászati rehabilitációs osztályán. A betegek a szobákban is kabátban vannak - írja a 444 olvasói jelzés alapján.

Az értesülést a kórház főigazgatója - aki egyben a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese - is megerősítette a lapnak.

Ficzere Andrea szerint a fűtési rendszer keringetőszivattyúja romlott el. A hibát azonnal bejelentették az illetékes Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak. Dolgoznak a megoldáson, együttműködnek az intézménybe folyamatosan érkező szakemberekkel.

A kórház Hungária körúti részlegén jelenleg 139 beteg fekszik. Az osztályon főleg anyagcsere, stroke és ízületi betegeket, végtagamputáláson átesetteket kezelnek.

Az ügy ismét rávilágít arra, mekkora pusztítást végez az Orbán-kormány a magyar állami egészségügyben.

(Kiemelt képünkön: Egy kép Becze Anita (szabadfoglalkozású) fotóriporter Visszhangok című sorozatából, amellyel első díjat nyert emberábrázolás-portré sorozat kategóriában a 40. Magyar Sajtófotó Pályázaton 2022. február 16-án. - MTI/Becze Anita)