Kivizsgálnák, miért nem a TEK ment elsőként a bőnyi rendőrgyilkosság helyszínére

Már hónapokkal korábban lehettek információk a veszélyes személyekről.

A legnagyobb ellenzéki párt képviselője ismételten részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr családjának, barátainak és kollégáinak.

Egyértelműen hiba történt, ugyanis nem a rendőrségnek kellett volna kimennie a helyszínre, hanem a TEK-nek – hangsúlyozta a Jobbik szóvivője. Hozzátette: hogy ki és miért döntött így, azt feltétlenül meg kell vizsgálni.

A nemzetbiztonsági bizottság ülésein már hónapokkal ezelőtt napvilágot láttak olyan információk a rendőrség és a TEK vezetői részéről, miszerint kormánytagok és Orbán Viktor ellen szélsőséges csoportok merényletekre készülhetnek - mondta a Jobbik szóvívője.

Mirkóczki Ádám szerint adott a kérdés: ha már hónapokkal ezelőtt voltak erről információik, akkor ki és miért akadályozták a magyar hatóságokat, titkosszolgálatokat, illetve a TEK-et abban, hogy ezeket a személyeket elfogják?

A jobbikos politikus azt is firtatta, hogy miközben különleges jogrendet vezettek be terrorveszélyhelyzet esetére, tömeges bevándorlási krízis okozta válsághelyzet van és vannak olyanok, mint az elkövető, aki 26 éve a hatóságok látókörében van, akkor hogyan lehetséges, hogy otthon bárki szabadon tart fegyvert.

Értékelése szerint az esetnek a Belügyminisztériumban kell hogy legyen politikai felelőse. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának következő ülésén ennek tisztázása az egyik legfontosabb napirend - közölte, hozzátéve: felelősségre kell vonni azokat, akiknek közvetve közük van ahhoz, hogy a tragédia megtörtént.