A Klebelsberg Központ új elnöke szerint nincs pedagógushiány, de több tanár kellene a természettudományi tantárgyak oktatásához

Némi ellentmondás.

Igaz, már a kormánypárti lapnak adott válaszaival kapcsolatban is ellentmondásba keveredett Hajnal Gabriella, mert aztán meg arról beszélt, nem mondhatja azt, hogy „mindenütt minden tanár meglesz, mert nem lenne igaz”, de szerinte ez minden évben így van. Majd hozzátette:

„bár tavaly is voltak néhány helyen betöltetlen állások, a tankerületek megoldották a problémát.”

Az M1 péntek reggeli műsorában azt mondta: változó a tanárlétszám a különböző tantárgyi területeken, az olasz nyelv oktatásában például többen vannak, mint amennyire szükség van.

Hajnal Gabriella szerint gondok azokon a kistelepüléseken vannak, ahol az iskola létszáma is nagyon alacsony. Azért is nehéz ezekre a településekre pedagógust találni, mert főállású tanárra szinte nincs is szükség - tette hozzá.

Lenni vagy nem lenni...

Összegezzük: nincs pedagógushiány, de vannak betöltetlen állások, ám a tankerületek megoldják, vagy mégsem, mert például a természettudományi tantárgyak oktatásában bőven férnének el pedagógusok, a kistelepülésekre meg azért nehéz pedagógust találni, mert tulajdonképpen főállású tanárra szinte nincs is szükség...

Fotó: Bruzák Noémi/MTI